Basket Talk

Euroleague: Το μισό ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα έχει θητεύσει στην Ελλάδα

Euroleague: Το μισό ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα έχει θητεύσει στην Ελλάδα

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά έξι παίκτες που έχουν περάσει από τα ελληνικά παρκέ έχει φέτος στο ρόστερ του ο Ερυθρός Αστέρας!

Η δεξαμενή παικτών που αγωνίζονται στην Euroleague είναι αρκετά συγκεκριμένοι, με τους περισσότερους αθλητές να περνάνε από διάφορες ομάδες της διοργάνωσης στη διάρκεια της καριέρας τους. Όπως καταλαβαίνετε, η Ελλάδα, με δύο σταθερούς εκπροσώπους στα μεγάλα σαλόνια εδώ και δύο δεκαετίες, δεν θα μπορούσε να μην «τροφοδοτεί» τους άλλους συλλόγους.

Ωστόσο, δεν είναι και η πλέον συνηθισμένη περίπτωση μια ομάδα που αγωνίζεται στην Euroleague να έχει ταυτόχρονα στο ρόστερ της έξι παίκτες με προηγούμενη θητεία στη χώρα μας. Αυτό συμβαίνει βέβαια φέτος στον Ερυθρό Αστέρα, που ενδέχεται μάλιστα να κάνει μία ακόμα προσθήκη και να φτάσει τους επτά πρώην «Έλληνες». Πάμε να τους δούμε αναλυτικά.

nedovic_2.jpg

Νεμάνια Νέντοβιτς

Μία από τις πιο ηχηρές αποχωρήσεις του καλοκαιριού. Ο Νέντοβιτς «πάτησε» σε μία ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό του Αστέρα, ο οποίος βέβαια φαίνεται να πλήρωσε ένα ποσό της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ ως αποζημίωση στους «πράσινους».

bentil_1.jpg

Μπεν Μπέντιλ

Ο άλλοτε παίκτης του Περιστερίου (2018-19) και του Παναθηναϊκού (2019-21) πέρασε την περσινή σεζόν μεταξύ Τουρκίας (Μπαχτσεσεχίρ) και Ιταλίας (Αρμάνι Μιλάνο), ενώ από φέτος είναι κάτοικος Βελιγραδίου.

martinn.jpg

Χασάν Μάρτιν

Ο 27χρονος Αμερικανός σέντερ, έβγαλε τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού, τα οποία φορούσε τις δύο προηγούμενες σεζόν και ντύθηκε με αυτά του Ερυθρού Αστέρα.

kuzmic.jpg

Όγκνιεν Κούζμιτς

Για την 4η διαδοχική και 5η συνολικά (2016-17 και 2019 έως σήμερα) στο Βελιγράδι ετοιμάζεται ο Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο 32χρονος Σέρβος ψηλός εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε επίπεδο Euroleague τη σεζόν 2016-17, αγωνιζόμενος τότε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ ακόμα έχει περάσει και δύο σεζόν στην Ισπανία με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ivanovic.jpg

Νίκολα Ιβάνοβιτς

Από την Ελλάδα έχει περάσει και ο Νίκολα Ιβάνοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στην ΑΕΚ τη σεζόν 2015-16, μετρώντας κατά μέσο όρο 6.5 πόντους, 1.5 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ σε 11 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Πλέον, ο 28χρονος Μαυροβούνιος γκαρντ ετοιμάζεται για τη δεύτερη χρονιά του με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.

Raduljca-pao.jpg

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής, διασυλλογικής διοργάνωσης ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό της τον πολύπειρο Ραντούλιτσα. Ο 34χρονος Σέρβος σέντερ έχει περάσει από 4 διαφορετικές ομάδες της Euroleague, μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός, όμως από το 2017 και μετά έβγαζε τα προς το ζην στην Κίνα.

ΥΓ. Στην εν λόγω λίστα υπάρχει πιθανότητα να ενταχθεί μέσα στο προσεχές διάστημα και ο Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος βρέθηκε για ένα μέρος της περσινής σεζόν στο ΟΑΚΑ και αυτή τη στιγμή «φλερτάρει» με τον Ερυθρό Αστέρα, τη φανέλα του οποίο είχε φορέσει την τριετία 2014-17.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0