Basket Talk

Euroleague: Το δεύτερο πιο νεανικό ρόστερ ο Παναθηναϊκός, πιο «γερασμένη» η Αρμάνι

Euroleague: Το δεύτερο πιο νεανικό ρόστερ ο Παναθηναϊκός, πιο «γερασμένη» η Αρμάνι

Καλώς ή κακώς η ηλικία παίζει τεράστιο ρόλο στον αθλητισμό, για αυτό, το BN Sports σας παρουσιάζει το μέσο όρο ηλικίας κάθε ομάδας που θα συμμετάσχει στην Euroleague τη σεζόν 2022-23, λίγο πριν από το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης.

Μία ακόμα μακρά, απαιτητική, αλλά συνάμα συναρπαστική σεζόν της Euroleague βρίσκεται προ των πυλών. Η επίδοση των 18 μονομάχων θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες πέρα από το ταλέντο, όπως είναι οι αποστάσεις που έχουν να διανύσουν οι ομάδες, οι εγχώριες υποχρεώσεις που έχουν στα πρωταθλήματά τους, ακόμα και η φυσική τους κατάσταση, η οποία είναι συνάρτηση και της ηλικίας.

Ποια είναι λοιπόν η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας και ποια η πιο νεανική; Που βρίσκονται οι υπόλοιπες;

Την απάντηση στο πρώτο ερώτημα μας την έχει δώσει ήδη ο τίτλος. Η πιο «γερασμένη» ομάδα που θα συμμετάσχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή, διασυλλογική διοργάνωση την αγωνιστική περίοδο 2022-23 είναι η Αρμάνι Μιλάνο, με μέσο όρο ηλικίας τα 30.2 έτη. Ο Ετόρε Μεσίνα εμπιστεύεται τους…περπατημένους παίκτες, όπως είναι ο Κάιλ Χάινς, ο Τζίτζι Ντατόμε, ο Πολ Μπιλίγκα, ο Νικολό Μέλι, ο Ντεσόν Τόμας, ο Γιοχάνες Φόγκτμαν, παίκτες έχουν «πατήσει» δηλαδή τα 30 και έχουν διανύσει αρκετά μπασκετικά χιλιόμετρα στις καριέρες τους.

hines_1.jpg

Στον αντίποδα, η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι η πλέον νεανική ομάδα της Euroleague, με μέσο όρο τα μόλις 25.7 έτη! Ο Τζέιμς Νάναλι, γεννημένος στις 14 Ιουνίου του 1990 είναι ο πιο μεγάλος ηλιακά παίκτης της σερβικής ομάδας, ενώ πέντε παίκτες (σσ. από τους 14 που απαρτίζουν το ρόστερ), οι Γκρέγκορ Γκλας, Γιαμ Μαντάρ, Τρίσταν Βούκσεβιτς, Ούρος Τριφούνοβιτς και Μπάλσα Κοπριβίτσα είναι γεννημένοι μετά το 2000!

Πολύ νεανικό ρόστερ θα έχει φέτος και ο Παναθηναϊκός, με μέσο όρο κάτω από τα 26 έτη. Νέιτ Ουόλτερς και Ντέρικ Ουίλιαμς είναι οι δύο πιο μεγάλοι παίκτες, γεννημένοι αμφότεροι τον Μάιο του 1991. Ο πρώτος στις 15 του μήνα και ο δεύτερος στις 25. Βενιαμίν του «τριφυλλιού» ο Νεοκλής Αβδάλας, που έχει γεννηθεί στις 4 Φεβρουαρίου του 2006! Άλλοι τρεις παίκτες, Αλέξανδρος Σαμοντούροφ (2005), Λευτέρης Μαντζούκας (2003) και Νίκος Χουγκάζ (2000) έχουν γεννηθεί τον 21ο αιώνα, ενώ στην λεγόμενη Generation-Z (1997-2012) υπάγεται ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Παπαγιάννης (1997), που ξεκίνησε από πολύ μικρός την καριέρα του στο τοπ επίπεδο, αλλά και τα αδέρφια Καλαϊτζάκη (1999).

olympiacosbc.jpg

Λίγο κάτω από τη μέση της λίστας, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, στην 10η θέση, βρίσκεται ο Ολυμπιακός με μέσο όρο ηλικίας τα 27.9 έτη. Οι δύο παλιές καραβάνες των «ερυθρολεύκων», Κώστας Σλούκας (15/01/90) και Κώστας Παπανικολάου (31/07/90) είναι και πιο μεγάλοι ηλικιακά. Ιωσήφ Κολοβέρος και Παναγιώτης Τσάμης, που πέρσι αγωνίζονταν ως δανεικοί σε Ιωνικό Νίκαιας και Πανερυθραϊκό (Α2) αντίστοιχα, είναι οι δύο «μπέμπηδες» της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, γεννημένοι και οι δύο το 2002.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τον μέσο όρο ηλικίας των ρόστερ των 18 ομάδων της Euroleague 2022-23:


Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0