Basket Talk

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 64-77: Ανώτεροι οι παίκτες του Μεσίνα απέναντι στο μαχητικό «Τριφύλλι» (video)

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 64-77: Ανώτεροι οι παίκτες του Μεσίνα απέναντι στο μαχητικό «Τριφύλλι» (video)
Ολοκληρώθηκε το 4ο Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος με την Αρμάνι Μιλάνο να επικρατεί επί του Παναθηναϊκού με σκορ 77-64 και να κατακτά την κορυφή.

Μέσα σε πολύ όμορφο κλίμα, η Αρμάνι Μιλάνο έδειξε την ποιότητα της και επιβλήθηκε των «πρασίνων» με σκορ 77-64. Από τους Ιταλούς απουσίαζαν οι Φόντγκμαν, Πάνγκος και Ντατόμε, ενώ για την ομάδα του Ράντονιτς ο Γκριγκόνις, αλλά και ο νεοαποκτηθέντας Ματέους Πονίτκα. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν την ευκαιρεία να απολαύσουν για ακόμη μία φορά τους νέους παίκτες της ομάδας τους, οι οποίοι παρουσίασαν ανά διαστήματα πολύ θετικό πρόσωπο.


Το ματς

Καλό πρώτο δεκάλεπτο για τους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να οδηγεί το σκοράρισμα με έξι πόντους και τον Γ. Καλαϊτζάκη να δίνει ενέργεια από την άμυνα με τρία κλεψίματα. Από πλευράς της η Αρμάνι έβρισκε επιθετικές λύσεις, αλλά ο Γκουντάιτις που εισήλθε λίγο πριν την λήξη, έκανε την διαφορά. Στοπ σε επίθεση των Ιταλών και γκολ - φάουλ 0,2'' πριν την λήξη, για να δώσει στην ομάδα του προβάδισμα ενός πόντου.


Κατά την διάρκεια της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός έχασε την ενέργεια του και είδε το δίδυμο Μπαρόν Μπαλντάσο (σ.σ. από 10 πόντους αμφότεροι) να πληγώνει το καλάθι του. Αντιθέτως οι Ουίλιαμς και Άντριους που είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής ήταν άστοχοι, με αποτέλεσμα να υπολείπεται στο σκοράρισμα. Έτσι, στα τελευταία τρία λεπτά του ημιχρόνου είδε την ομάδα του Μεσίνα να ανεβάζει στροφές και να διαμορφώνει την διαφορά στο +7. 

 Η έλευση του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την Αρμάνι να διατηρεί την υπέρ της διαφορά, αλλά τους γηπεδούχους να σκληραίνουν την άμυνα τους και εν τέλει να δικαιώνονται. Περίπου στα μισά, με το ιταλικό προβάδισμα να αγγίζει τους 10 πόντους, ένα τρίποντο του Καλαϊτζάκη και ένα κλέψιμο του Λι, έβαλαν ξανά το «Τριφύλλι» στο παιχνίδι (σ.σ. στους -6). Θα μπορούσε μάλιστα ακόμη και να ισοφαρίσει, αλλά ο Χάινς με κερδισμένο φάουλ και στην συνέχεια δικό του δίποντο, έγραψε το 53-58.


Υπεροχή των φιλοξενούμενων στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι οποίοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό από νωρίς στο όριο των φάουλ και έβρισκαν συνεχώς λύσεις κάτω από το αντίπαλο καλάθι. Κορυφαίος ο Ντέιβις, ενώ μεγάλη συνεισφορά είχε και ο πρώην πράσινος Ντεσόν Τόμας, καθώς έφεραν ξανά την διαφορά σε διψήφια νούμερα. Έτσι τα τελευταία λεπτά έγιναν διαδικαστικά και η Αρμάνι κατέκτησε το τρόπαιο του φιλικού τουρνουά. Χειροκροτούμενοι αποχώρησαν οι γηπεδούχοι, σε μία αναμέτρηση γιορτή, όπου εκτιμήθηκε η προσπάθεια τους απέναντι σε έναν πιο έτοιμο αντίπαλο.


Τα δεκάλεπτα

20-19, 33-40, 53-58, 64-77

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0