Basket Talk

Απολαυστικός Ολυμπιακός, διέλυσε τον Ερυθρό Αστέρα (94-55) με εκπληκτική άμυνα και... Βεζένκοφ (video)

Απολαυστικός Ολυμπιακός, διέλυσε τον Ερυθρό Αστέρα (94-55) με εκπληκτική άμυνα και... Βεζένκοφ (video)
Ο Ολυμπιακός δείχνει πως μέρα με την μέρα ανεβάζει στροφές για να είναι απόλυτα έτοιμος στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών του σε Euroleague και Basket League, αρχής γενομένης από το Super Cup στη Ρόδο (1-2 Οκτωβρίου). Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα του Ερυθρού Αστέρα με 94-55  σε παιχνίδι  φιλικού χαρακτήρα για το τουρνουά στην Κύπρο «Νεόφυτος Χανδριώτης»
Ο Ολυμπιακός δείχνει πως μέρα με τη μέρα ανεβάζει ρυθμούς και παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος στα φιλικά προετοιμασίας ενόψει της σεζόν 2022/23. Ο Ερυθρός Αστέρας που παρατάχθηκε δίχως τον Νεμάνια Νέντοβιτς δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και μοιραία ηττήθηκε σε φιλική αναμέτρηση στην Κύπρο με 94-55. 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, φτάνοντας από νωρίς σε διψήφιο προβάδισμα, χάρη στην φοβερή τους αμυντική λειτουργία και την εξαιρετική βραδιά του Σάσα Βεζένκοφ που τελείωσε το ματς με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε μόλις 21 λεπτά συμμετοχής.


Οι Λούκα Μίτροβιτς (12π. 4ριμπ. 3ασίστ) και Νίκολα Ιβάνοβιτς (9π.) προσπάθησαν για τους Σέρβους, κυρίως στην 2η περίοδο, όμως στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, παίζοντας αν μη τι άλλο όμορφο μπάσκετ, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στην ομάδα του Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς να διεκδικήσει τη νίκη. Ο κόουτς Μπαρτζώκας βλέπει τους παίκτες του σιγά σιγά να «λύνονται», να ανεβάζουν ρυθμούς στην επίθεση και να εντάσσουν αρμονικά τα νέα μέλη στο σύστημα της ομάδας.

Σε καλό βράδυ επιθετικά από πλευράς Ολυμπιακού, βρέθηκαν και οι Γιανούλης Λαρεντζάκης με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, σε μόλις 17 λεπτά (!), αλλά και ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες. 


Τα δεκάλεπτα: 24-13, 47-37, 74-49, 94-55 

Τα στατιστικά του αγώνα

Έκτορας Σταυρόπουλος 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0