Basket Talk

Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-81: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-81: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους πρωταθλητές Ευρώπης
Η τρίτη θέση του Τουρνουά Πάυλος Γιαννακόπουλος ανήκει στην Αναντολού Εφές η οποία αποδείχθηκε ανώτερη της Μακάμπι Τελ Αβιβ και επικράτησε με σκορ 87-81.

Εκτός μικρού τελικού ήταν οι Ντάνστον και Μπράιαντ, όπως φυσικά και ο Λάρκιν που είναι τραυματίας από το EuroBasket. Κι όμως η Αναντολού Εφές βρήκε τις λύσεις και με κουρυφαίο τον Βασίλιε Μίτσιτς (18π. και 6 ασίστ), στάθηκε ανώτερη των αντιπάλων της. Από τους παίκτες του Όντεντ Κάτας ξεχώρισαν οι Κόλσον και Νέμπο, οι οποίοι αμφότεροι σημείωσαν 14 πόντους... ωστόσο πληγώθηκαν από το κατάρρευση της ομάδας τους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Από εκείνο το σημείο κυνηγούσαν μονίμως το σκορ και παρότι πλησίασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι κατόρθωσαν να κλειδώσουν την νίκη.


Το ματς

Σε γενικές γραμμές καλύτεροι οι Ισραηλινοί στο ξεκίνημα, όπου παρουσίασαν παραγωγικά διαστήματα. Παρόλα αυτά ήταν αρκετά άστοχοι και υπέπεσαν σε λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Αταμάν να βρούνε επιθέσεις και να κρατήσουν την αναμέτρηση σε απόσταση αναπνοής. 

 

Με τρίποντες βόμβες της Εφές ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς Μίτσιτς και Αρνάν ανέβασαν αμέσως την διαφορά στο υπέρ τους +5. Σε εκείνο το σημείο μάλιστα, ο Σέρβος γκαρντ είχε το απόλυτο σε δίποντα, τρίποντα και βολές. H μπάλα συνέχισε να κάνει το χατίρι στους Τούρκους, στην εξίσωση μπήκε ο Γάλλος διεθνής Εμπαγιέ και σημειώθηκε μέγιστη τιμή +16, περίπου τρία λεπτά πριν την έλευση του ημιχρόνου. Εν τέλει οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 58-36 εις βάρος της Μακάμπι, της οποία οι παίκτες δέχθηκαν έντονα παράπονα από τον Όντεντ Κάτας

Λίγο πριν τα μισά της τρίτης περιόδου, οι Ισραηλινοί κατόρθωσαν να γίνουν ξανά ανταγωνιστικοί, καθώς έπειτα από δύο αντιαθλητικά φάουλ των Κλάιμπερν και Ζίζιτς, μείωσαν την διαφορά στο -11. Τα τελευταία λεπτά βρήκαν την μουδιασμένη Εφές να σημειώνει κάποια καλάθια και να εκμεταλλεύεται την συμπλήρωση πέντε φάουλ των αντιπάλων της, βλέποντας όμως το προβάδισμα τους να πέφτει σε μονοψήφιο αριθμό (+9).


Το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου βρήκε τους Τούρκους και πάλι διψήφιους, με την Μακάμπι ωστόσο να μην τα παρατά. Με τον Μπόλντγουιν να βρίσκει ρυθμό και τις άμυνες να βγαίνουν, έφτασε στο τέλος να κυνηγά από το -6, ωστόσο οι σωστοί χειρισμοί των παικτών του Αταμάν, διατήρησαν το ματς σε ασφαλή πλαίσια. Τελικό σκορ 87-81 σε μία παράσταση αντάξια του επιπέδου των δύο ομάδων.

Τα δεκάλεπτα

 

20-21, 58-36, 72-63, 87-81

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0