Basket Talk

NBA: Αντιστροφή μέτρηση για τη νέα σεζόν - Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

NBA: Αντιστροφή μέτρηση για τη νέα σεζόν - Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Η νέα σεζόν του «μαγικού κόσμου» του NBA αναμένεται συναρπαστική, με… μεγάλες επιστροφές, σταρ που άλλαξαν στρατόπεδο και πολλές ομάδες να στοχεύουν στην κορυφή! Το BN Sports σας βάζει στο κλίμα, καταγράφοντας όλες τις σημαντικές ημερομηνίες που θέλετε να ξέρετε για να μην χάσετε στιγμή από τα «μεγάλα ραντεβού».

Σχετικά Άρθρα

Το καλοκαίρι τελείωσε, το EuroBasket ανήκει πια στο παρελθόν και σιγά σιγά μπαίνουμε όλοι σε χειμερινούς ρυθμούς. Το ίδιο ισχύει και για τις 30 ομάδες του NBA που ετοιμάζονται για την επιστροφή στη δράση, αρχικά μέσα από τα training camps και τα φιλικά παιχνίδια και σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα, για το επίσημο τζάμπολ της σεζόν 2022/23! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε τα training camps των ομάδων που αναμένεται να δώσουν φιλικά παιχνίδια εκτός Βόρειας Αμερικής (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, Μιλγουόκι Μπακς και Ατλάντα Χοκς). Οι «μάγοι» θα αντιμετωπίσουν τους «πολεμιστές» σε φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο «Saitama Stadium» στην Ιαπωνία, στις 30 Σεπτεμβρίου και ξανά στο ίδιο γήπεδο δύο μέρες αργότερα, στις 2 Οκτωβρίου. Οι Μπακς και ο «Greek Freak» θα ταξιδέψουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για δύο φιλικά παιχνίδια με τους Ατλάντα Χοκς του Τρέι Γιανγκ στην «Etihad Arena» του Άμπου Ντάμπι. Το πρώτο στις 6 Οκτωβρίου και το 2ο στις 8 του ιδίου μήνα.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα training camps και όλων των υπολοίπων ομάδων, μεταξύ αυτών και των Σικάγο Μπουλς στο οποίο θα συμμετάσχει ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Στις 30 Σεπτέμβρη ξεκινάει και τυπικά η λεγόμενη preseason με όλες τις ομάδες να μπαίνουν στο… χορό των φιλικών αγώνων. 

Το πρώτο επίσημο τζάμπολ της σεζόν 2022/23 για την regular season του NBA θα δοθεί ξημερώματα της 19ης Οκτωβρίου (18/10 για την Αμερική) και συγκεκριμένα στις 2:30 (ώρα Ελλάδας). Στην αναμέτρηση που θα ανοίξει την αυλαία θα αναμετρηθούν οι περσινοί φιναλίστ Μπόστον Σέλτικς, με τους Φιλαδέλφεια 76ers του Τζέιμς Χάρντεν και του Τζοέλ Εμπίντ. Λίγες ώρες αργότερα στις 5:00 ώρα Ελλάδος οι πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θα παραλάβουν τα δαχτυλίδια τους και στη συνέχεια θα παίξουν με τους ανανεωμένους Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς. Οι… δικοί μας Μιλγουόκι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο θα κάνουν ντεμπούτο τη βραδιά της 21ης του Οκτώβρη (2:30) επίσης απέναντι στους 76ers.

Για όσους κοιτάζουν πιο… βαθιά στη σεζόν, στις 9 Φεβρουαρίου είναι το περίφημο trade deadline, τελευταία μέρα για ανακατατάξεις μεταξύ των ομάδων. Το 3ημερο 17-19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το All Star Game στο Σολτ Λέικ Σίτι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η regular season θα ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου 2023 και οι μάχες των play off θα ξεκινήσουν στις 15 του ιδίου μήνα. Το καθιερωμένο πλέον play in tournament θα διεξαχθεί στο μεσοδιάστημα από τις 11 έως τις 14 Απριλίου. Τέλος το εναρκτήριο σφύριγμα για τον πρώτο από τους μεγάλους τελικούς του NBA για τη σεζόν 2022/23 θα δοθεί την 1η μέρα του Καλοκαιριού (1 Ιουνίου 2023).

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0