Basket Talk

Ιτούδης: «Είμαστε χαμαιλέoντες στην άμυνα - Οι παίκτες γουστάρουν που είναι εδώ»

Ιτούδης: «Είμαστε χαμαιλέoντες στην άμυνα - Οι παίκτες γουστάρουν που είναι εδώ»
Δηλώσεις με νόημα από τον Δημήτρη Ιτούδη λίγο πριν την έναρξη του Eurobasket 2022.

Θετικό χαρακτήρισε το πρόσημο του αγώνα με το Βέλγιο ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος έδειξε παράλληλα αισιόδοξος για την πορεία των τραυματιών. 

Αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο. Είχαμε μία κούραση και φάνηκε, αλλά η διάθεσή μας ήταν ξεκάθαρα να τρέξουμε και να δημιουργήσουμε λάθη στους Βέλγους. Βάλαμε 30 πόντους στο τρανζίσιον. Θεωρώ πως εκεί βάλαμε τον τόνο. Είχαμε κενά διαστήματα ξεκάθαρα και γίναμε λίγο στατικοί, αλλά το πρόσημο είναι θετικό. 

Η σταθερή άμυνα είναι ένα από τα κλειδιά. Έχουμε μέγεθος αν έχουμε και τους τραυματίες. Ένα τουρνουά δεν κερδίζεται μόνο στο τρανζίσιον. Πρέπει να βελτιωθούμε σίγουρα στις βολές. Πολλά πράγματα μας βγήκαν σήμερα. Είναι σημαντικό να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά στις ανάγκες του αγώνα. Μπορούμε να αλλάζουμε άμυνες, οι αλλαγές μας πήγαν καλά, βγαίνουμε δυναμικά σε κάποιες φάσεις. Είμαστε σαν χαμαιλέoντες και αλλάζουμε άμυνες μέσα στο ματς».

Για την κατάσταση των τραυματιών: «Γνωρίζουμε πως έχουμε αισιόδοξα μηνύματα για Παπαπέτρου και Παπαγιάννη. Δούλεψαν χθες με επαφή. Είναι καλά, δεν πόναγαν και τους περιμένουμε την Τρίτη. Ο Αντετοκούνμπο πάει καλύτερα από όσο περιμέναμε. Ο Σλούκας δίνει έναν αγώνα δρόμου με έξτρα ενδυνάμωση, αλλά είναι σε καλό δρόμο».

Στο τέλος ανέφερε: «Γουστάρουν οι παίκτεςε που είναι εδώ. Είμαστε στο ίδιο πρίσμα και είμαστε κοντά στο να γίνουμε ομάδα. Θα χρησιμοποιήσουμε και τα πρώτα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ για να βάλουμε κάποια πράγματα». 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0