Basket Talk

Ελλάδα - Βέλγιο 85-68: Καλάθης κερνάει, Γιάννης καρφώνει και Ντόρσεϊ απογειώνει την Εθνική (video)

Ελλάδα - Βέλγιο 85-68: Καλάθης κερνάει, Γιάννης καρφώνει και Ντόρσεϊ απογειώνει την Εθνική (video)
Κόντρα σε μία ομάδα που δύο μήνες πριν είχε σοκάρει τη Σερβία στο σπίτι της, η γεμάτη προβλήματα, αλλά συσπειρωμένη από αυτά Εθνική μας ομάδα διέλυσε το Βέλγιο με 85-68 και έκανε ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παίρνοντας ώθηση και ψυχολογία ενόψει της επικείμενης έναρξης του Ευρωμπάσκετ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ένα κατάμεστο και γεμάτο παλμό από 19.443 θεατές ΟΑΚΑ έδειξε από νωρίς στον αγώνα ποιος είναι το αφεντικό απέναντι σε ένα Βέλγιο που με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο στην 3η περίοδο είχε ρόλο κομπάρσου. Ή καλύτερα η Εθνική μας πρώτα με την άμυνά της το περιόρισε σε παθητικό ρόλο αποδεχόμενο την ανωτερότητα της ομάδας μας.


Οι απουσίες των Σλούκα, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, τεσσάρων παικτών που είναι εν δυνάμει βασικοί δεν επηρέασαν την “επίσημη αγαπημένη” που ήταν άριστα διαβασμένη και αποτελεσματική. Προηγήθηκε 9-2 και 12-4 με απανωτές καλές άμυνες Καλάθη και Θανάση Αντετοκούνμπο με τον τελευταίο να ξεχειλίζει από ενέργεια ξεσηκώνοντας το κοινό. Σε χρόνο d-t η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 (28-9) αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχε αντίπαλο (με τον Καλάθη να κάνει κλεψίματα και να μοιράζει ασίστ) και παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα (49-29) με καλάθια Ντόρσεϊ και Παπανικολάου μέχρι λίγο πριν το ημίχρονο όταν το Βέλγιο μείωσε 49-33.

Οι φιλοξενούμενοι επέκτειναν το σερί τους στο 8-0 στην αρχή της 3ης περιόδου μειώνοντας για μοναδική φορά στο ματς στους 12 (49-37) αφού η Εθνική μας επιστρέφοντας στη συνήθη της άμυνα απάντησε με επιμέρους 10-3 για το 59-40.


Κάπου εκεί, πριν το τέλος του δεκάλεπτου οι Βέλγοι ουσιαστικά αποδέχθηκαν την ήττα τους, πλην του Τουμπά ο οποίος έκανε ένα απαράδεκτο σκληρό αντιαθλητικό φάουλ στον Αγραβάνη στην αρχή της 4ης περιόδου και λίγο έλλειψε να προκαλέσει την έκρηξη των διεθνών. Οι διαιτητές ορθώς τον έστειλαν μία και καλή στα αποδυτήρια, η διαφορά ανέβηκε ακόμη και στους 26 (79-53) και το τελικό 85-68 βάζει την Εθνική μας σε θέση ισχύος για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Μοναδικό μελανό σημείο για ένα ακόμη παιχνίδι οι 14 χαμένες βολές (13/27) έξι εκ των οποίων από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Και αυτό θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα γιατί στο Ευρωμπάσκετ ακόμη και μια χαμένη βολή μπορεί να στοιχήσει.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 49-33, 64-44,85-68

Το στατιστικό της αναμέτρησης.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0