Basket Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023: Απόδραση Σερβίας από την Τουρκία - Γερμανικό... μπλόκο στον Ντόνσιτς και την παρέα του!

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023: Απόδραση Σερβίας από την Τουρκία - Γερμανικό... μπλόκο στον Ντόνσιτς και την παρέα του!

Γεμάτη αγωνιστική δράση και το Σάββατο (28/8) των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ο Λούκα Ντόνσιτς στο άνοιγμα της αυλαίας δεν κατάφερε να πάρει… μόνος του με την Σλοβενία την νίκη από τους Γερμανούς. Οι Φινλανδοί επικράτησαν της… σκληρής Εστονίας, ενώ στην Τουρκία και την Μ.Βρετανία η νίκη κρίθηκε στα τελευταία λεπτά.  

Οι λεπτομέρειες των αγώνων της 28ης Αυγούστου για τον 1ο και 2ο όμιλο των Προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023:

1ος Όμιλος

2η αγωνιστική:

Ελλάδα – Βέλγιο 85-68

Τουρκία – Σερβία 72-79

image_3_2.jpg

Στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία υποδέχτηκε την Σερβία. Η ομάδα του Πέσιτς από το πρώτο ημίχρονο έδειξε την διάθεση της να καθαρίσει την μεταξύ τους διαμάχη στη βαθμολογία και να πάρει το πάνω χέρι.

Από το ημίχρονο κιόλας, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειξε πως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα όπλα των Σέρβων, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 19 πόντους πίσω στο σκορ. Το 47-28 διαμόρφωσε ο Νίκολα Κάλινιτς με buzzer beater τρίποντο από το κέντρο!

Η διαφορά με την επιστροφή των δύο ομάδων έκλεισε και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Σέρβους στο +10 (65-55). Οι γηπεδούχοι, απέδειξαν την κλάση τους κάνοντας μέσα σε διάστημα 15 λεπτών το παιχνίδι να είναι και πάλι «ανοιχτό». Σύντομα βρήκαν και την ισοφάριση (71-71) και τα τελευταία λεπτά αποδείχθηκαν πολύ… δραματικά. Με περισσότερες δυνάμεις οι Σέρβοι κατάφεραν να συγκεντρωθούν στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης περιορίζοντας τα λάθη και επικράτησαν με 79-72.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Γιόκιτς των 24 πόντων, ενώ για τους παίκτες του Αταμάν Οσμάν και Κορκμάζ ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 22 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Μεγάλη Βρετανία – Λετονία 80-87

image_4_3.jpg

Σε ένα παιχνίδι που στο ημίχρονο βρισκόταν στο απόλυτο μηδέν (38-38), μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου στην βαθμολογία. Οι Βρετανοί έψαχναν τη δεύτερη νίκη τους για το κομμάτι των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρωταγωνιστής του ημιχρόνου ήταν ο Λετονός Πορζίνκις, ο οποίος είχε σημειώσει 14 πόντους σε 14 λεπτά συμμετοχής!

Η τρίτη περίοδος δεν εμπεριείχε εκπλήξεις, με το σκορ να παραμένει πολύ κλειστά ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τη Λετονία να έχει ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Το παιχνίδι δεν ξέφυγε καθόλου και οι δύο ομάδες πάλεψαν πραγματικά για την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν περιθώρια στους Βρετανούς και κλείδωσαν το παιχνίδι στο +7 (87-80).

Πρώτος σκόρερ για τους Λετονούς ήταν ο Κρίσταπς Πορζίνκις με 29 πόντους και για τους γηπεδούχους ο Χέσον με 15 πόντους.

Κατάταξη:

  1. Λετονία 5-1
  2. Ελλάδα 4-2
  3. Βέλγιο 3-3
  4. Σερβία 3-3
  5. Τουρκία 2-4
  6. Μεγ.Βρετανία 1-5

Η επόμενη αγωνιστική (3η):

Ελλάδα – Λετονία 10/11
Τουρκία – Βέλγιο 10/11
Μεγ.Βρετανία – Σερβία 10/11

 

2ος Όμιλος

2η αγωνιστική

Γερμανία – Σλοβενία 90-71

image_1_3.jpg

H Γερμανία έστησε… μπλόκο στην Σλοβενία και τον Λούκα Ντόνσιτς στο Μόναχο. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ντόνσιτς δυσκόλεψε αρκετά τους γηπεδούχους και κατάφερε να σκοράρει 11 πόντους, όντας ο μοναδικός παίκτης του παρκέ με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ξεκινώντας το δεύτερο μισό, οι παίκτες του Χέρμπερτ, έκαναν ένα επί μέρους 28-15 και κατάφεραν να ξεφύγουν στο παιχνίδι παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης τόσο στο σκορ, όσο και στο ρυθμό. Ο Λούκα Ντόνσιτς στην τρίτη περίοδο γύρισε τον αστράγαλο του και αποσύρθηκε, αλλά δεν ήταν αρκετό για να τον κρατήσει εκτός αγώνα.

Στην τελευταία περίοδο, οι σφυγμοί ήταν πολύ υψηλοί για τους Σλοβένους, καθώς έπρεπε να αναρτρέψουν το εις βάρος τους σκορ, ενώ για τους Γερμανούς το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους. Χωρίς πιέση και άγχος, το παιχνίδι τους βγήκε και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με σκορ 90-71 και να διατηρήσουν την πρώτη θέση του ομίλου!

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές οι Σρέντερ (17) και Βάνγκερ (16), ενώ για τους Σλοβένους διακρήθηκε ο Ντόνσιτς με 23 πόντους

 
Εσθονία – Φινλανδία 68-76

image_2_5.jpg

Στο Ταλίν, η Εσθονία υποδέχτηκε την Φινλανδία της μιας ήττας (από τη Σουηδία) για την 8η μέρα των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Από το πρώτο ημίχρονο κιόλας, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν την ψαλίδα του σκορ στους 11 πόντους (47-36) με κορυφαίους τους Σαλίν (14 π.) και Μάρκανεν (12 π.).

Οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν τα όπλα παρά το εις βάρος τους σκορ και στην επιστροφή των δύο ομάδων, με ένα επί μέρους σερί 15-3 πήραν το προβάδισμα. Με τη σειρά του οι Φινλανδοί δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, έβγαλαν αντίδραση πήραν πίσω το πλεονέκτημα άμεσα. Τα τελευταία δευτερόλεπτα το παιχνίδι ήταν ακόμη ανοιχτό, όμως ένα τρίποντο του Σαλίν έβαλε το οριστικό τέλος, με τον δείκτη του σκορ να είναι υπέρ των Φιλανδών με 10 (74-64).

Κορυφαίοι για φιλοξενούμενους που πήραν τη νίκη ήταν ο Σαλίν (20 π.) και ο Μάρκανεν (18 π.), ενώ για τους οικοδεσπότες κορυφαίοι ήταν Κότσαρ (14 π.) και Κρίσα (13 π.)

Ισραήλ – Σουηδία 83-95

image_5_1.jpg

Στο Τελ Αβίβ πραγματοποιήθηκε το τελευταίο, χρονολογικά, παιχνίδι της ημέρας για τα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Το Ισραήλ, υποδέχθηκε την Σουηδία, η οποία χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να πάρει διαφορά 14 πόντων (52-38) και να έχει ήσυχο το κεφάλι της στο δεύτερο. Μπόργκ και Παντζάρ ήταν οι μόνοι… διψήφιοι του ημιχρόνου με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Υπερασπιζόμενοι το προβάδισμα που έχτισαν στο πρώτο μισό, οι Σουηδοί πήραν τη νίκη με 95-83, αλλά παρόλα αυτά έμειναν κάτω από το Ισραήλ στη βαθμολογία. Κορυφαίοι για του νικητές ήταν οι πρωταγωνιστές του πρώτου ημιχρόνου, Μπόργκ (20 π.) και Παντζάρ (17 π.), ενώ για τους Ισραηλινούς ο Μάνταρ (25 π.).

Κατάταξη:

  1. Γερμανία 7-1
  2. Φινλανδία 7-1
  3. Σλοβενία 5-3
  4. Ισραήλ 3-5
  5. Σουηδία 3-5
  6. Εσθονία 2-6

Η επόμενη αγωνιστική (3η):

Γερμανία – Φινλανδία 10/11
Ισραήλ – Σλοβενία 10/11
Εσθονία – Σουηδία 10/11

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0