Basket Talk

Βέλγιο – Ελλάδα 57-61 : Προσπέρασε στο φινάλε και φουλάρει για την 5η θέση! (video)

Βέλγιο – Ελλάδα 57-61 : Προσπέρασε στο φινάλε και φουλάρει για την 5η θέση! (video)

Σε ένα ματς που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό, η Εθνική ομάδα Κορασίδων νίκησε την αντίστοιχη του Βελγίου με 61-57, δίνοντας το έναυσμα στους άντρες να πορευτούν ανάλογα στο ματς της Πέμπτης (28/8, 20:00, ΟΑΚΑ). Ένα βήμα από την 5η θέση του Ευρωπαϊκού τα κορίτσια της U-16.

Η Εθνική ομάδα Κορασίδων (U-16) μπορεί να μην έκανε την έκπληξη με τις Ισπανίδες στα προημιτελικά (ήττα με 74-50) όμως απέδειξε για μία ακόμα φορά, αυτή τη φορά νίκησε το Βέλγιο με 61-57, ότι το γυναικείο μπάσκετ έχει μέλλον στη χώρα μας.

Τα κορίτσια του Γιάννη Κτιστάκη, με την παραμονή στην πρώτη κατηγορία εξασφαλισμένη, είχαν πει ότι θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό στα δυο εναπομείναντα ματς και το έκαναν πράξη.

Αν και μπήκαν «μουδιασμένα» στην πρώτη περίοδο (17-8), δεν πανικοβλήθηκαν, σιγά σιγά ροκάνιζαν τη διαφορά και κερδίζοντας όλες τις επόμενες επιμέρους περιόδους, στο τέλος πήραν και τη νίκη.

Το «χορό» των σκόρερ για την Ελλάδα «έσυρε» η Παναγιώτα Ρουμπίνη Στολίγκα με 11 πόντους σε 16 λεπτά, ούσα και η μόνη διψήφια. Η πιο χαρισματική επιθετικά αθλήτρια, Βασιλική Χωλοπούλου, έμεινε χαμηλά σήμερα με μόλις 7 πόντους και αρκετές άστοχες προσπάθειες.

Για τις Βελγίδες ξεχώρισε η Μπροίντοξ, η οποία «φόρτωσε» με 22 πόντους το καλάθι της γαλανόλευκης. Όμως αν εξαιρέσει κανείς την αρωγή της Μπαγιάρτ (10π.), ήταν απελπιστικά μόνη.

Τα Δεκάλεπετα: 17-8, 26-23, 43-43, 57-61

Δείτε τα Στατιστικά ΕΔΩ.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0