Basket Talk

Ελλάδα - Γαλλία 46-65: Πικρό φινάλε για την Εθνική Παίδων, έχασε και στον μικρό τελικό από τη Γαλλία

Ελλάδα - Γαλλία 46-65: Πικρό φινάλε για την Εθνική Παίδων, έχασε και στον μικρό τελικό από τη Γαλλία
Χωρίς ψυχικά αποθέματα και παρότι πάλεψε, η Εθνική Παίδων ηττήθηκε από την Γαλλία με σκορ 46-65 και αποχαιρέτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ16, χάνοντας την ευκαιρία για το χάλκινο μετάλλιο. 

Με τον εξαιρετικό σε ολόκληρο το τουρνουά Νεοκλή Αβδαλά να μένει στους τέσσερις πόντους και με τους αντιπάλους να έχουν σε εξαιρετική μέρα τον Εσενγκέ, οι Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 19 πόντους διαφορά και έκλεισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Σκοπίων με δεύτερη διαδοχική νίκη. Μόνο χειροκρότηματα και ψηλά το κεφάλι για τους διεθνείς, οι οποίοι αποκόμισαν κέρδη και εμπειρίες. Για την ιστορία, κορυφαίος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ο Ροζακέας, ο οποίος κατόρθωσε να σημειώσει 12 πόντους.


Το ξεκίνημα της πρώτης περιόδου βρήκε τους Γάλλους να σκοράρουν έξι διαδοχικούς πόντους, με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τον κόουτς Ζιάγκο να καλέσει τάιμ άουτ από νωρίς. Και ξαφνικά η εικόνα άλλαξε... Εντυπωσιακό σερί 13-1(!) από τους παίκτες του, οι οποίοι παρουσιάστηκαν τακτικά εξαιρετικοί, με απροσπέλαστη άμυνα και υπομονετικές επιθέσεις. Μοναδική ανησυχία τα δύο φάουλ στα οποία υπέπεσε από πολύ νωρίς ο Νεοκλής Αβδαλάς

Με τα πόδια των αθλητών να έχουν πλέον λυθεί, η αναμέτρηση απέκτησε άγρια ομορφιά, με γρήγορο ρυθμό, αρκετές προσπάθειες πίσω από τα 6,75μ., αλλά και επιπολαιότητα στην ανάπτυξη... η οποία στοίχισε στην Ελλάδα. Οι «τρικολόρ» βρήκαν αιφνιδιασμούς, σκόραραν με κάθε πιθανό (και απίθανο) τρόπο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εσενγκέ (σ.σ. 11π.), κατόρθωσαν να παν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους +8.

H επιθετική ανομβρία συνέχισε να χτυπά την «γαλανόλευκη», σημειώνοντας μόλις οκτώ πόντους, την ώρα που οι Γάλλοι έβρισκαν καινούριο πρωταγωνιστή. Ο λόγος για τον Τραορέ, ο οποίος με το πέρας του τρίτου δεκαλέπτου είχε έξι ασίστ, χρεώνοντας παράλληλα τους διεθνής μας με φάουλ. Το κρεσέντο των αντιπάλων συνεχίστηκε και οι 20 πόντοι τους, διεύρυναν την διαφορά στους 15. Με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί από τότε, η Εθνική πάλεψε, αλλά δεν κατόρθωσε να ροκανίσει την διαφορά και εν τέλει απώλεσε την ευκαιρία για να κατακτήσει ένα μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα: 13-7, 26-34, 34-54, 46-65

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΏ

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0