Basket Talk

Δημήτρης Αγραβάνης: Τρελός ή παλικάρι; Γιατί είναι ακόμη ελεύθερος ο διεθνής φόργουορντ; (video)

Δημήτρης Αγραβάνης: Τρελός ή παλικάρι; Γιατί είναι ακόμη ελεύθερος ο διεθνής φόργουορντ; (video)
Mε αφορμή την εξαιρετική εμφάνιση το βράδυ της Πέμπτης (13/08) στη Μαδρίτη, το BN Sports σκιαγραφεί και προσπαθεί να δώσει εξήγηση στο μοναδικό φαινόμενο που ονομάζεται Δημήτρης Αγραβάνης
 
Όσοι δεν παρακολούθησαν τον Προμηθέα της περασμένης σεζόν έμειναν άφωνοι, ενώ οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν ότι η εμφάνιση του Αγραβάνη απέναντι στην Ισπανία, ουσιαστικά επικύρωσε την αγωνιστική άνοδο στην οποία βρίσκεται. Οι 24 πόντοι απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο δεν θα έπρεπε να προξενούν απορία, όταν προέρχονται από αθλητή με βιογραφικό αντίστοιχο με του 27χρονου φόργουορντ, ωστόσο η ιστορία του πρωταγωνιστή μας είναι διαφορετική. Εμπεριέχει περιπέτειες και ενδιάμεσες ιστορίες...
b_13.jpg

Τα χρόνια της νιότης 

Γέννημα - θρέμμα Αμαρουσιώτης, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην Α1, σε ηλικία μόλις 17 ετών στην τοπική ομάδα. Από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι, κατόρθωσε να σημειώσει καλάθι, για να περιμένει την επόμενη αγωνιστική περίοδο (σ.σ. 2011-2012), ώστε να καθιερωθεί, να πάρει αγώνες και εν τέλει να ανοίξει μετέπειτα τα φτερά του. 

Η πρώτη του μεταγραφή έγινε για χάρη του Πανιωνίου, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να του δίνει εξίσου χρόνο συμμετοχής. Όντας μόλις 18 ετών και έχοντας ήδη στην πλάτη του σχεδόν 30 παιχνίδια, ξεκίνησε να τραβάει τα βλέμματα των επονομαζόμενων μεγάλων ομάδων. Στα highlights του μέχρι τότε η συμμετοχής στο Eurocup, αλλά και στο ελληνικό All - Star Game, όντας μέλος των επίλεκτων Κ18. 
εεο.jpg

Μέλος της «ερυθρόλευκης» ιστορίας 

Το μεγάλο βήμα της καριέρας του ήρθε νωρίς, λίγο μετά την ενηλικίωση και όχι σε κάποια τυχαία ομάδα. Στον Ολυμπιακό που μόλις είχε πραγματοποιήσει τις back to back κατακτήσεις στην Euroleague και βλέποντας ότι το πρότζεκτ με νέους Έλληνες του βγαίνει (βλ. τότε Παπανικολάου, Μάντζαρη, Σλούκας), επέλεξε να ενισχυθεί με τους συνομήλικους Αγραβάνη και Παπαπέτρου.

Ο πρώτος έμεινε στο Λιμάνι για μία εξαετία, εκεί όπου έζησε μοναδικές στιγμές. Από τον ημιτελικό του Final Four της Πόλης, μέχρι τους επικούς τελικούς με το buzzer beater του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ... και στις δύο ιστορικές μέρες, είχε παίξει καθοριστικό ρόλο με την παρουσία του. Συνολικός απολογισμός δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο κι ακόμη ένα διηπειρωτικό. 
αγραα.jpg

Παρελοιπόμενα

Όταν ο «Σφαιρό» τον έδιωξε από το Αλεξάνδρειο

Αδιαμφισβήτητα, κατά την διάρκεια της «ερυθρόλευκης» θητείας του πήρε αμέτρητες ευκαιρίες από τους προπονητές του, δικαιώνοντας τους σε μεγάλο βαθμό. Ασχέτως όμως με το αγωνιστικό σκέλος, οι εκρήξεις του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην γενική του παρουσία του στον σύλλογο. Αποκορύφωμα η αψιμαχία που είχε το 2015 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, όπου αντέδρασε στην αντικατάσταση του, με αποτέλεσμα ο κόουτς να του δείξει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. 
sfairo_agravanis_2.jpg

Η έκρηξη εν μέσω Ευρωμπάσκετ

Πέντε χρόνια πίσω και η «Επίσημη Αγαπημένη» αγωνιζόταν στο Ελσίνκι για την φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ. Έπειτα από ήττα απέναντι στη Γαλλία και έχοντας αγωνιστεί ελάχιστα καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά, ο Αγραβάνης ανάρτησε instagram story με αιχμές προς το πρόσωπο του Κώστα Μίσσα. Με μία φωτογραφία όπου ο ίδιος φοράει τα ερυθρόλευκα και σουτάρει... για τρεις, επέλεξε να δείξει τη δυσαρέσκεια του για τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής με τη «γαλανόλευκη».
agravanis1.jpg

Ενδοοικογενειακά στην Πάτρα

Τον περασμένο Μάρτιο και με τον 27χρονο φόργουορντ να αποτελεί πλέον μέλος του Προμηθέα, προκάλεσε καυγά στην προπόνηση της ομάδας. Απέναντι του ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με ρεπορτάζ διαμαρτυρόταν για τις σκληρές άμυνες του συμπαίκτη του, με αποτέλεσμα μετά από λογομαχία να πιαστούν στα χέρια! 
προμ.jpg

Δεν ξέχασε ποτέ τον Ολυμπιακό

O κόσμος ξεχνάει γρήγορα και παρά το κλίμα των προηγουμένων μηνών, ο παίκτης έχει δείξει ότι ο Ολυμπιακός κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδία του. Δεκέμβρης του 2019 και ο Παναθηναϊκός μένει εκτός κυπέλλου από τον Προμηθέα, με τον Αγραβάνη να δηλώνει στο post game: «Πραγματικά τι να πω! Εγώ προσωπικά είχα σημαδέψει αυτό το παιχνίδι από την “ποδιά” του Φριντέτ! Ήθελα να πάρω εκδίκηση! Πρώτη φορά θα πω μπράβο στον εαυτό μου! Αφιερώνω την πρόκριση σε όλο αυτόν τον κόσμο εδώ στην Πάτρα που ήρθε σήμερα στο γήπεδο και στους φίλους μου τους Ολυμπιακούς που πέρασαν πολλά»!

Ορίζει το μέλλον του

Έπειτα από σεζόν που ηγήθηκε τουΠρομηθέα στην προσπάθεια για την κατάληψη της τρίτης θέσης και με μ.ο. 13,8π. ανά αγώνα (σ.σ. 14,8 είχε ο MVP Βεζένκοφ), ο Δημήτρης Αγραβάνης μπορεί να ορίζει και πάλι το μπασκετικό του μέλλον. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο BN Sports είχε δηλώσει ότι θα πάει σε όποια ομάδα του δώσει κίνητρο, έχοντας ως προτεραιότητα πάντα το εξωτερικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα, τόσο κατά την διάρκεια... όσο και με το πέρας του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ!


Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0