EUROBASKET 2022

Με MVP Αντετοκούνμπο και 15.000 κόσμο η Ελλάδα επικράτησε της Ισπανίας με 86-70 (video)

Με MVP Αντετοκούνμπο και 15.000 κόσμο η Ελλάδα επικράτησε της Ισπανίας με 86-70 (video)
Ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, μια Εθνική Ελλάδας με απόλυτο ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ένα θετικό πρώτο δείγμα ενόψει του Eurobasket 2022. 
Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η Εθνική Ελλάδας τους αγώνες προετοιμασίας της ενόψει των προκριματικών «παραθύρων» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, αλλά και ενόψει του Eurobasket 2022. H «επίσημη αγαπημένη» επικράτησε με 86-70 της -αδύναμης σε σχέση με όσα είχα συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια- Εθνικής Ισπανίας, στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, με τον κόσμο να μη χάνει την ευκαιρία να δει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγωνίζεται για μόλις 12η φορά επί ελληνικού εδάφους και να γεμίζει σχεδόν το γήπεδο. Με τη σειρά του ο «Greek Freak» φρόντισε να ικανοποιήσει και με το παραπάνω τις προσδοκίες του κοινού, ολοκληρώνοντας το ματς με εντυπωσιακό double-double 31 πόντων και 10 ριμπάουντ σε μόλις 20'33" συμμετοχής! 

Το εν λόγω παιχνίδι μπορεί να ήταν απλά φιλικό, όμως συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα της Ευρώπης (και όχι μόνο) και προσέλκυσε υψηλές παρουσίες, όπως του Ζέλικο Ομπράντοβις, του Μάνου Παπαδόπουλου, του Βασίλη Σπανούλη, του Κώστα Τσαρτσαρή, του Χορχέ Γκαρμπαχόσα και αρκετών άλλων ανθρώπων του χώρου. 


Το ματς


Ο Δημήτρης Ιτούδης επέλεξε τους Νικ Καλάθη, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστα Παπανικολάου, Γιάννη Αντετκούνμπο και Κώστα Αντετοκούνμπο για την αρχική πεντάδα, δεν δίστασε όμως να δοκιμάσει από πολύ νωρίς σχήματα και πρόσωπα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε ιδιανικά για την Ελλάδα που προηγήθηκε με 31-13 έχοντας πολύ καλή επαφή με το καλάθι, αλλά και σωστή αμυντική προσέγγιση. 

Το τέμπο έπεσε στη δεύτερη περίοδο, όταν η Ισπανία έσφιξε την άμυνά της και άρχισε να στέλνει βοήθεια στο μαρκάρισμα των ψηλών. Ωστόσο, η ανάπαυλα βρήκε την Ελλάδα στο +15 (50-35) με τον Γιάννη να έχει βάλει ήδη 13 πόντους σε 10'09'' συμμετοχής. Από την αντίπαλη πλευρά ο μόνος που μπορούσε να απειλήσει σε σταθερή βάση την «επίσημη αγαπημένη» ήταν ο Ουίλι Ερναγκόμεθ με 11 πόντους στο πρώτο μισό του ματς. 

Μετά την ανάπαυλα η Ελλάδα έδειξε να ξεμένει από ενέργεια, έβγαινε πιο σπάνια στο τρανζίσιον και κόλλησε στο σετ παιχνίδι. Όλα αυτά έδωσαν στην ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο την ευκαιρία να «κόψει» τη διαφορά στους 6 πόντους (63-57) στο 30'.  Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με το μάτι του «Greek Freak» να γυαλίζει και να «καθαρίζει» ουσιαστικά μόνος του την υπόθεση νίκη, καρφώνοντας αλλά και ευστοχώντας δις πίσω από τα 6.75μ!

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για ένα ακόμα φιλικό ματς, αυτή τη φορά στο «WiZink Center» της Μαδρίτης την Πέμπτη (11/08, 20:30). 

Τα δεκάλεπτα: 31-13, 50-35, 63-57, 86-70

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0