Basket Talk

Βατούτιν: «Η αποβολή μας δεν έχει νομική βάση» - Στα δικαστήρια ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Euroleague

Βατούτιν: «Η αποβολή μας δεν έχει νομική βάση» - Στα δικαστήρια ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Euroleague
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέλεξε την νομική οδό και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Euroleague για την αποβολή της από τη διοργάνωση, με τον Πρόεδρό της να θεωρεί ότι δεν υπάρχει νομική υπόσταση στην απόφαση. 
Στα άκρα οδηγείται η κατάσταση μεταξύ ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Euroleague, με τους Ρώσους να πραγματοποιούν την... υπόσχεσή τους και να καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της διοργανώτριας αρχής. Αυτή η εξέλιξη προκλήθηκε φυσικά από την απόφαση της διοργάνωσης να αποβάλλει τις ρώσικες ομάδες, μεταξύ των οποίων και η ΤΣΣΚΑ, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Από τον Μάρτιο, που πάρθηκε η απόφαση ο πρόεδρος της «ρώσικης αρκούδας», Αντρέι Βατούτιν, με δηλώσεις του, προμήνυε την εν λόγω εξέλιξη λέγοντας: «οι δικηγόροι μας θα αποφασίσουν πως θα πράξουμε», ενώ τον Ιούνιο δήλωνε: «σίγουρα μας προβληματίζει ότι δεν συμμετέχουμε στην EuroLeague όμως δεν θα βάλουμε και τα κλάματα. Βλέπω την επόμενη χρονιά ως μια ευκαιρία για τους νεαρούς παίκτες». 

Σήμερα (5/8) έγινε γνωστό ότι οι Ρώσοι προσέφυγαν σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, καθώς είχαν υπογεγραμμένο, εγγυημένο συμβόλαιο τύπου Α', αποτελώντας μία από τις 11 ομάδες - μετόχους της διοργάνωσης. Θεωρούν ότι η απόφαση του αποκλεισμού της ΤΣΣΚΑ από την Euroleague δεν δικαιολογείται και δεν μπορεί να σταθεί νομικά, όπως δηλώνει σήμερα ο Βατούτιν: 

«Η ΤΣΣΚΑ, πράγματι, προσέφυγε στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου, όπου υπάγεται η ECA, που διοικεί την EuroLeague. Κάνουμε προσφυγή κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της να αποβάλει τον σύλλογό μας από τη διοργάνωση, παρά την ιδιότητα του μετόχου και κατόχου άδειας "Α". Πιστεύουμε ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς την απαιτούμενη νομική βάση».

«Δεν έχουμε αυταπάτες για συμμετοχή στην ερχόμενη σεζόν της Euroleague, καθώς η απόφαση θα πάρει χρόνο. Είναι σημαντικό για εμάς να λάβουμε νομική αξιολόγηση, όποια κι αν είναι αυτή. Επιπλέον, η EuroLeague είναι μία εμπορική διοργάνωση και η μη συμμετοχή σε αυτήν μας στερεί ένα σημαντικό μέρος των εσόδων μας. Στην πραγματικότητα, στερηθήκαμε την ευκαιρία να λάβουμε έσοδα από την εταιρεία στη δημιουργία και τη διαχείριση της οποίας συμμετείχαμε άμεσα». 

Πλέον αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τυχόν λεκτική ή νομική απάντηση από την απέναντι πλευρά (Euroleague) αλλά και την απόφαση - ετυμηγορία του δικαστηρίου, που θα παρθεί μέσα στις επόμενες μέρες και θα δημιουργήσει ένα δεδικασμένο με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες...

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0