Basket Talk

Ιταλία – Ελλάδα 64-55: Άργησε να ξυπνήσει και τώρα τρέχει για να μείνει στην κατηγορία! (video)

Ιταλία – Ελλάδα 64-55: Άργησε να ξυπνήσει και τώρα τρέχει για να μείνει στην κατηγορία! (video)

Η Εθνική ομάδα εφήβων ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Ιταλίας (64-55) και θα διεκδικήσει πλέον την παραμονή της στην Α’ κατηγορία σε αγώνες κατάταξης.

Δυστυχώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άργησε να ξυπνήσει και όταν το έκανε ήταν ήδη αργά. Οι αθλητές του Ηλία Καντζούρη έχασαν με διαφορά άνω των δέκα πόντων τη δεύτερη και την τρίτη επιμέρους περίοδο και η κατάσταση μετά ήταν μη αναστρέψιμη, όσο και αν προσπάθησαν και δεν κατέθεσαν τα «όπλα» (13-22 στο τέταρτο δεκάλεπτο).

Ο τραυματισμός του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία ήταν καθοριστικός για την εξέλιξη του τουρνουά, με τους νεαρούς Έλληνες διεθνείς να μην ξεπερνούν ποτέ το σοκ της απουσίας τους.

Οι Ιταλοί ήταν ελαφρώς καλύτεροι σε όλες τις κατηγορίες, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό όποτε αυτό ήταν εφικτό, πήραν πέντε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ (16-11) και κυρίως είχαν έναν Ματέο Βιζίντιν που έκανε τη διαφορά (15 π., 6 ας., 5 ριμπ.). Έτσι, οι γείτονες πήραν σε κρίσιμο σημείο «εκδίκηση» για το χαμένο παιχνίδι προ λίγων ημερών στο τουρνουά «Σοφία Μπεφόν» με 65-62 και συνεχίζουν στην οκτάδα, απέναντι στους Ισπανούς πιθανότατα

Αντίθετα η Ελλάδα θα αγωνιστεί για τις θέσεις 9-16 αντιμετωπίζοντας αρχικά την Πέμπτη (4/8) στις 20:30 τον ηττημένο του αγώνα Ισπανία-Βόρεια Μακεδονία και ευελπιστεί σε νίκη για να αποφύγει τους μπελάδες και τον υποβιβασμό.

Δεκάλεπτα: 16-16, 33-25, 51-33, 64-55

Ελλάδα (Καντζούρης): Ευσταθίου 4, Κορκόντζελος 13 (8 ριμπ., 4 ασίστ), Λαγός 6 (5 ριμπ.), Πλώτας 6, Σπρίντζιος 9 (5 ριμπ.), Μπιλάλης 2, Καλατζής, Καλλιοντζής 1, Κωνσταντινίδης, Ζούγρης 8 (10 ριμπ.), Δήμου 6 (2/3 τριπ.).

Διαιτητές: Μπισουέλ (Γαλλία), Μπακί (Τουρκία), Πίπαν (Σλοβενία)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0