Basket Talk

Ιτούδης και Καλάθης... 10 χρόνια μετά: Πώς ήταν και πώς άλλαξαν!

Ιτούδης και Καλάθης... 10 χρόνια μετά: Πώς ήταν και πώς άλλαξαν!
Συνάντηση παλαιών γνώριμων είχε το μενού της Τρίτης (02/08), όπου η πρώτη προπόνηση της Εθνικής βρήκε δύο άλλοτε  να συνεργάζονται έπειτα από μία δεκαετία. Ο λόγος για τους Δημήτρη Ιτούδη και Νικ Καλάθη, οι οποίοι τα είπανε ξανά... όντες στην ίδια πλευρά!

Τρεις σεζόν προλάβαν να συνυπάρξουν στον Παναθηναϊκό, με τον 23χρονο τότε γκάρντ και τον ανερχόμενο προπονητή να λειτουργούν υπό την αιγίδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η τελευταία τους σεζόν στο «τριφύλλι» σημαδιακή, καθώς ακολούθησαν ριζικές αλλαγές, με αναδόμηση του οικοδομήματος, που περιλάμβανε την φυγή αμφότερων των προαναφερθέντων. Τι συνέβη όμως τότε;
ζελικο.jpg

Συνοπτικά, οι «πράσινοι» είχαν φτάσει μέχρι το Final Four, όπου αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ νωρίτερα είχαν κατακτήσει το εγχώριο κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό. Όχι όμως και το πρωτάθλημα, το οποίο σήκωσε ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς (αφού είχε προηγηθεί το έπος της Πόλης).

Πιθανότατα το ταρακούνημα εντός των τειχών του Παναθηναϊκού να τους ωφέλησε, καθώς τόσο ο Καλάθης όσο και ο Ιτούδης κατόρθωσαν να ανοίξουν τα φτερά τους στο εξωτερικό. Προερχόμενος από εξαιρετική σεζόν στην Ελλάδα, ο Ελληνοαμερικανός Νικ μετακόμισε για μία σεζόν στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, για να ακολουθήσει μετέπειτα η τριετία και το όνειρο του NBA με την φανέλα των Γκρίζλις
nik_1.jpg

Ώσπου οι συνθήκες τον οδήγησαν στην μεγάλη επιστροφή, πιο έτοιμο από ποτέ, για να γίνει ο απόλυτος ηγέτης του «τριφυλλιού». Πλέον βγάζει το ψωμί στην Μπαρτσελόνα, έχοντας να καυχιέται ότι είναι ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Euroleague, ενώ διαμεσολάβησαν τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος, ένα στην Liga Endesa, και πολλά, πολλά ατομικά βραβεία. 

Αναφορικά με τον κόουτς Ιτούδη, κατόρθωσε να απογαλακτιστεί από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να αναλάβει τον δικό του πάγκο, στην Μπάνβιντ της Τουρκίας. Μία σεζόν ήταν αρκετή για να κάνει το step up στην μεγάλη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου εργάστηκε επί οκτώ συναπτά έτη και κατέκτησε δύο φορές το Final Four (σ.σ. σεζόν 2016/2016, 2018/2019). Το καλοκαίρι αυτό αναθεώρησε ξανά τις σταθερές του και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Φενερμπαχτσέ, με σκοπό να καλύψει επάξια τον «θρόνο» που παρέμεινε κενός από τον Σέρβο μέντορα του.
δημ_1.jpg

Μεγάλο βήμα όμως για την καριέρα του και η ανάληψη του πάγκου της Εθνικής. Εκεί συναντιέται λοιπόν με τον παλιό του γνώριμο, τον Καλάθη. Και οι δυο τους πιο ώριμοι από ποτέ, καταξιωμένοι και κατέχοντες του know how αναφορικά με τον πρωταθλητισμό, στοιχεία που χρειάζεται η «επίσημη αγαπημένη» για να εκμεταλλευτεί το ταλέντο της και να πραγματοποιήσει την ιστορική επιστροφή στα μετάλλια! 

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0