Basket Talk

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο… βασιλιάς της 4ης περιόδου στο NBA! (video)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο… βασιλιάς της 4ης περιόδου στο NBA! (video)

Στο NBA, πολλοί είναι αυτοί που προβάλλονται ως «clutch players», όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει (πλέον) το όνομα, έχει όμως και... τη χάρη!

Σχετικά Άρθρα

Τα τελευταία χρόνια, στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ αρκετοί είναι οι παίκτες που έχουν αποκτήσει την «ταμπέλα» του clutch και λίγοι θα έβαζαν σε αυτή την κουβέντα τον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ακόμα και σε ότι έχει να κάνει με την ίδια του την ομάδα, έχοντας ψηλότερα τον συμπαίκτη του, Κρις Μίντλετον. Βέβαια ο Έλληνας φόργουορντ φρόντισε σε ένα βαθμό να αλλάξει αυτό το αφήγημα και να αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά να… μιλάει στα δύσκολα και στις κρίσιμες στιγμές, στους περσινούς τελικούς του ΝΒΑ, όταν σημείωσε 50 πόντους στο πιο σημαντικό παιχνίδι της καριέρας του, που έφερε το πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι μετά από 50 ολόκληρα χρόνια…

Η έφεση του Γιάννη να βγαίνει μπροστά, όταν πραγματικά μετράει, πηγάζει από τον χαρακτήρα του και αποδεικνύεται περίτρανα από ένα φοβερό στατιστικό, που τον θέλει να είναι πρώτος σε πόντους που έχουν σημειωθεί συνολικά σε 4α δωδεκάλεπτα τα πέντε τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ! Συγκεκριμένα, ο Αντετοκούνμπο τις πέντε τελευταίες σεζόν του NBA, έχει σημειώσει σε 4ες περιόδους τον εντυπωσιακό αριθμό των 2.384 πόντων και βρίσκεται πάνω από τον 2ο Λεμπρόν Τζέιμς που έχει 2.127!

Τρίτο στη λίστα είναι το όνομα του Τζέιμς Χάρντεν, με 2.092 πόντους, ενώ 4ος με μικρή διαφορά είναι ο Ντόνοβαν Μίτσελ, με 2.054 πόντους. Στην 5η θέση συναντάμε μια μεγάλη έκπληξη, με έναν παίκτη που έχει δεχτεί πολύ σκληρή κριτική, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, αλλά όπως φαίνεται σε βάθος 5ετιας ήξερε να κάνει τη… δουλειά του, τουλάχιστον επιθετικά, στα κρίσιμα σημεία των αγώνων. Ο λόγος για τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, που ακόμα και αν προκαλεί εντύπωση, μετράει 1.996 πόντους σε 4α δωδεκάλεπτα τα 5 τελευταία χρόνια!

Όσοι πιστεύουν λοιπόν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι «clutch», μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουν. Αν και η εν λόγω λίστα δεν αναφέρεται στον... κανόνα του «5» (τι κάνει δηλαδή ένας παίκτης τα 5 τελευταία λεπτά ενός αγώνα όταν η διαφορά στο σκορ είναι από 5 πόντους και κάτω) που αφορά καταστάσεις που λογίζονται επίσημα ως «clutch time», κοιτώντας όμως κανείς λίγο περισσότερο τη μεγάλη εικόνα, θα δει ότι οι Μπακς με τον Γιάννη στο παρκέ αποκτούν απίστευτα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα τελειώματα των αγώνων. Αν πέρα από την πρώτη θέση σε πόντους σε 4ες περιόδους συνυπολογίσουμε και την εκπληκτική άμυνα που πάντα προσφέρει η παρουσία του στα τελευταία λεπτά, δεν αποτελεί υπερβολή να ισχυριστεί κανείς με σχετική ασφάλεια, ότι τα 5 τελευταία χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πιο… clutch παίκτης του κόσμου! 


Πηγή: StatMuse

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0