Basket Talk

Σκαριόλο: «Μεγάλη πρόκληση για την Εθνική Ισπανίας η αλλαγή γενιάς»

Σκαριόλο: «Μεγάλη πρόκληση για την Εθνική Ισπανίας η αλλαγή γενιάς»
Ο Σέρτζιο Σκαριόλο αναφέρθηκε στην προεπιλογή του για το επερχόμενο Eurobasket και στάθηκε στην «αλλαγή φρουράς» που συνετελείται στο στρατόπεδο της Εθνικής Ισπανίας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ισπανίας μετά την ανακοίνωση των 22 «εκλεκτών» που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία για το Eurobasket 2022:

«Ο Αμπάλντε και ο Γκαρούμπα είναι τραυματίες, θα δούμε εάν οι σύλλογοι τους θα τους δώσουν την άδεια να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις μας. Προς το παρόν θα συνεχίσουν την ανάρρωση και αποκατάσταση των τραυματισμών τους, και ελπίζουμε ότι τον Αύγουστο θα πάρουν την ιατρική άδεια για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία και έπειτα να έρθουν στο γκρουπ των παικτών από όπου θα επιλεχθούν οι 12 που θα συμμετάσχουν στο Eurobasket».

«Για λόγους διαφάνειας θα ήθελα να πω τα ονόματα των 8 παικτών που θα ήθελα να ήταν στη συγκέντρωση αλλά για ιατρικούς, οικογενειακούς ή λόγω της πολιτικής των συλλόγων τους δεν μπορούν να είναι παρόντες. Άλεξ Αμπρίνες, Σάντι Αλντάμα, Βίκτορ Κλαβέρ, Σέρτζι Μαρτίνεθ, Ντάνι Ντιέθ, Πιέρ Οριόλα, Ρίκι Ρούμπιο και Γκιγιέμ Βίβες. Γνωρίζουμε την δυσκολία της στιγμής, είναι μεγάλη πρόκληση αυτή η αλλαγή γενιάς στην οποία βρισκόμαστε».

«Φυσικά, συνεχίζουμε να είμαστε πολύ ξεκάθαροι για τις αξίες μας. Η γενναιοδωρία, η συνοχή, η ομαδικότητα, το να μοιραζόμαστε την μπάλα στο γήπεδο, το να βοηθάμε ο ένας τον άλλον στην άμυνα και το να κάνουμε μια προσπάθεια για την οποία όλοι οι οπαδοί θα είναι περήφανοι είναι αυτά που μας έχουν κάνει γνωστούς, θαυμασμένους και ζηλευτούς σε όλο τον κόσμο. Είναι αξίες που με φροντίδα μεγαλώνουμε στους νεαρούς παίκτες μας που έρχονται από τις εθνικές νέων, που είναι καλά προετοιμασμένοι και από τους συλλόγους και που θέλουμε να διατηρήσουν όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα αλλά και τις αξίες που έχουνε, κάτι που μας χαρακτηρίζει και που προσπαθούμε να μας χαρακτηρίζει για πάντα».
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0