Basket Talk

«Χουνέρι» ΕΟΚ σε ΕΣΑΚΕ με τις 4 ομάδες που ανεβαίνουν από την Α2!

«Χουνέρι» ΕΟΚ σε ΕΣΑΚΕ με τις 4 ομάδες που ανεβαίνουν από την Α2!

Ενώ στον ΕΣΑΚΕ ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα (αν και έχει ψηφιστεί από το ΔΣ) ότι θα υποβιβαστεί μία ομάδα από το πρωτάθλημα της σεζόν 2022-23, στην ΕΟΚ όπως προανήγγειλαν από την περασμένη εβδομάδα αποφάσισαν την άνοδο 4 ομάδων από την Α2.

Η κόντρα και ο «πόλεμος χαρακωμάτων» ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με την Ομοσπονδία να ψηφίζει μέσω του ΔΣ, την αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α2 για τη σεζόν 2022-23, από το οποίο την άνοδο στην Α1 θα πάρουν οι 4 (τέσσερις) πρώτες ομάδες προκειμένου να… συμπληρωθούν οι κενές θέσεις που έχουν προκύψει φέτος στη Basket League.

Από την άλλη, στον ΕΣΑΚΕ έχουν αποφασίσει από το φετινό πρωτάθλημα των 12 ομάδων να υποβιβαστεί μία, άρα να μείνουν 11. Που σημαίνει ότι με τις 4 που αποφάσισε η ΕΟΚ να ανέβουν, οι ομάδες για τη σεζόν 2023-24 θα γίνουν… 15!

Με λίγκα και Ομοσπονδία να παίζουν την… κολοκυθιά, αναμένεται να προκληθεί τεράστιο μπάχαλο στην Α1 εκτός αν…

- Δεν κατέβει να παίξει στο φετινό πρωτάθλημα (ούτε) ο Ιωνικός, αφού η ομάδα της Νίκαιας αφενός δεν έχει κάνει ούτε μία κίνηση ενόψει της νέας σεζόν αφετέρου βουίζει η μπασκετική πιάτσα ότι η ΚΑΕ εδώ και πολλές εβδομάδες βρίσκεται σε διαδικασία «πώλησης» αλλά αυτοί που έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Αν ο Ιωνικός λοιπόν δεν αγωνιστεί, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι το πλέον πιθανό, τότε θα μείνουν 11 ομάδες, θα υποβιβαστεί μία για να μείνουν 10 και μαζί με τις 4 που θα ανέβουν (;) από την Α2 θα γίνουν ξανά 14.

- Αν το επόμενο πρωτάθλημα γίνει κανονικά με 12 ομάδες και υποβιβαστεί μία, άρα μείνουν 11, η… ελπίδα του ΕΣΑΚΕ θα είναι να μην δεχθεί (όπως φέτος για παράδειγμα το Ψυχικό) κάποια από αυτές να παίξει στην Α1 ώστε να… μείνουν 14.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0