Basket Talk

Παπαπέτρου: «Το τηλεφώνημα του Ομπράντοβιτς αρκούσε για το "ναι" στην Παρτιζάν»

Παπαπέτρου: «Το τηλεφώνημα του Ομπράντοβιτς αρκούσε για το

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε σέρβικο μέσο, ο ίδιος στάθηκε στο πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Ομπράντοβιτς προκειμένου να δεχθεί την πρόταση της Παρτιζάν.

Σχετικά Άρθρα

Έτοιμος για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό έπειτα από μια γεμάτη τετραετία. Ο ίδιος είναι πλέον παίκτης της Παρτιζάν και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο mozzartsport.com, αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που είχε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προκειμένου να ολοκληρωθεί το εν λόγω deal.

Επιπλέον χαρακτήρισε το «τριφύλλι» ως το δεύτερο σπίτι του, μίλησε για τον Νεμάνια Νέντοβιτς τον οποίο πλέον θα βρει πλέον ως αντίπαλό του και αναφέρθηκε επίσης στην αντιπαλότητα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που… έζησε από πρώτο χέρι.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός θα παραμένει πάντα το δεύτερο σπίτι μου, είναι ένας σύλλογος που σέβομαι πάρα πολύ. Έχουμε περάσει πολλά μαζί και νιώσαμε ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Παρέμεινα σε άριστες σχέσεις με όλους στον σύλλογο και έχω μόνο τα καλύτερα να πω για όλους.

Τώρα ο σύλλογός μου είναι η Παρτιζάν, της οποίας οι φιλοδοξίες ταιριάζουν απόλυτα με τις δικές μου. Μου παρουσιάστηκε ένα πλάνο που μου άρεσε πολύ, στην πραγματικότητα μου άρεσαν τα πάντα στον σύλλογο και στο τέλος πήρα την απόφαση να υπογράψω συμβόλαιο με μια ομάδα που σημαίνει πολλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για το πώς προέκυψε η μεταγραφή του και τον ρόλο που έπαιξε ο Ομπράντοβιτς:

«Ο σύλλογος επικοινώνησε με τον προπονητή και είδα αμέσως τι θα μπορούσε να με περιμένει στο νέο περιβάλλον. Ωστόσο, η κλήση του προπονητή Ομπράντοβιτς ήταν καθοριστική. Μετά από αυτόν, χάλασα και πήρα την απόφαση να μετακομίσω στην Παρτιζάν.

Όταν είπα στον ατζέντη ότι ενδιαφέρομαι, τότε με πήρε τηλέφωνο ο coach Ομπράντοβιτς. Δεν μιλήσαμε για πολύ, αλλά πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι σκεφτόμαστε το ίδιο και έχουμε παρόμοιες προσδοκίες. Απλώς, όλοι στην Ευρώπη γνωρίζουν ποιος και τι προπονητής είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

Για να είμαι ειλικρινής, η πρόσκλησή του είναι ένα κίνητρο για μένα γιατί θέλω να σκέφτομαι όπως αυτός, να αφοσιωθώ όπως αυτός. Το ένιωσα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας και πιστεύω ότι θα είναι υπέροχο όταν αρχίσουμε να δουλεύουμε στο παρκέ. Απλώς, ο κόουτς είναι κάποιος που κερδίζει τίτλους και εγώ το ίδιο θέλω και θα είναι τιμή μου να συνδεθώ μαζί του».

Για την αντιπαλότητα των «αιωνίων»:

«Αν κάποιος ξέρει πώς μοιάζει η αντιπαλότητα μεταξύ δύο συλλόγων σε μια πόλη, είμαι εγώ. Έπαιξα στον Ολυμπιακό και μετά στον Παναθηναϊκό. Δύο μεγάλα κλαμπ. Ξέρω τι μπορώ να περιμένω από την κόντρα της Ζβέζντα με την Παρτιζάν. Επίσης δύο μεγάλοι σύλλογοι με τεράστιο αριθμό φιλάθλων, ξέρω ότι όλοι είναι παθιασμένοι, ότι όλοι θέλουν να κερδίζουν με οποιοδήποτε κόστος, το ίδιο είναι και στην Ελλάδα. Αυτό δεν θα είναι κάτι καινούργιο για μένα. Μπορώ να πω ότι είμαι τυχερός που συμμετέχω σε μεγάλες αντιπαλότητες γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι αυτά που θυμούνται περισσότερο τόσο οι μπασκετμπολίστες όσο και οι οπαδοί».

Για τον Νεμάνια Νέντοβιτς:

«Η Νεμάνια είναι ένας πολύ καλός μου φίλος, κάναμε μια πολύ καλή παρέα στην Αθήνα. Είναι ένας εξαιρετικός τύπος, τον σέβομαι πολύ ως αθλητή και ως αθλητή. Μέχρι τώρα μοιραζόμασταν τα αποδυτήρια, τώρα θα είμαστε αντίπαλοι στο γήπεδο. 

Περιμένω ότι θα υπάρξουν σφοδρές συγκρούσεις στο παρκέ, πραγματικά ντέρμπι. Επισημοποίησε την αποχώρησή του πριν από εμένα και λυπήθηκα πολύ που δεν ήμασταν πλέον συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Μετά από αυτό κατάλαβα ότι θα είμαστε ξανά στην ίδια πόλη. Μιλήσαμε για όλα όσα μας περιμένουν, γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι όταν βρεθούμε στο γήπεδο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0