Basket Talk

Η Μονακό εκτοξεύει το μπάτζετ της στα 20 εκατομμύρια ευρώ!

Η Μονακό εκτοξεύει το μπάτζετ της στα 20 εκατομμύρια ευρώ!
Η Μονακό ήρθε στην Euroleague για να μείνει!
Γενέα αύξηση στο μπάτζετ κάνει ενόψει της σεζόν 2022-23 η Μονακό, κάτι που έχει φανεί από τις μέχρι τώρα κινήσεις της στην off-season. Ο προπονητής Σάσα Ομπράντοβιτς και Μάικ Τζέιμς, Ντόντα Χολ και Άλφα Ντιαλό ανανέωσαν ήδη τα συμβόλαιά τους, ενώ στο Πριγκιπάτο θα μετακομίσουν οι Τζόρνταν Λόιντ, Τζον Μπράουν, Έλι Οκόμπο και Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ

Οι Μονεγάσκοι ανεμένεται να ανέβουν λοιπόν από 14 στα 20 εκατομμύρια ευρώ την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά, όπως δήλωσε ο GM της ομάδας, Ολεξέι Γεφίμοβ, μιλώντας στο Monaco Tribune, δείχνοντας ξεκάθαρη πρόθεση να πρωταγωνιστήσουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Yefimov.jpg

«Ο Αλεξέι Φεντορίτσεβ (σ.σ. ιδιοκτήτης) είναι απόλυτα προσηλωμένος στο πρότζεκτ και έτοιμος να αυξήσει την οικονομική επιρροή του. Η κυβέρνηση του Μονακό προσφέρει σημαντική βοήθεια, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες του οικονομικού Fair Play της EuroLeague, οι μέτοχοι των συλλόγων δεν μπορούν να εισφέρουν πάνω από το 50% του συνολικού προϋπολογισμού, οπότε εργαζόμαστε για να βρούμε και το κατάλληλο πλάνο για τα διαφημιστικά έσοδα. 

Μέσα σε 12 μήνες από μια άγνωστη ομάδα γίναμε ένα κλαμπ που διεκδικεί το Final Four. Οι επικές μάχες μας με τον Ολυμπιακό έφεραν τεράστιο ενδιαφέρον. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η Μονακό είναι η πιο δημοφιλής μπασκετική ομάδα στη Γαλλία, πάνω από τη Βιλερμπάν και την Λιμόζ, δύο ιστορικούς συλλόγους. 

Ο βασικός μας στόχος είναι να γίνουμε μέτοχοι στην Euroleague. Όμως, πρώτα θα πρέπει να ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στις wild cards για μια σειρά ετών. Γι' αυτό και θέλουμε να δείξουμε πως το πρότζεκτ της Μονακό είναι σταθερό, έχει όραμα και μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη του αθλήματος, της οικονομίας και των υποδομών. 

Τις προηγούμενες σεζόν δεχόμασταν κριτική, γιατί μετά από κάθε επιτυχημένη πορεία δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τους βασικούς μας παίκτες. Νομίζω ότι το γεγονός ότι ο Μάικ Τζέιμς μένει μαζί μας μακροπρόθεσμα στέλνει ένα άλλο ισχυρό μήνυμα στην κοινότητα: θέλουμε να έχουμε συνέχεια στην ομάδα. Πλέον η στατιγική μας είναι να συνάπτουμε πολυετείς συμφωνίες με τους παίκτες»,
ήταν τα κυριότερα σημεία στα οποία στάθηκε ο General Manager της Μονακό

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0