Basket Talk

Aπό τον Γιάνκοβιτς στον Παπαπέτρου, μέσω Σχορτσιανίτη, οι Έλληνες των σερβικών ομάδων

Aπό τον Γιάνκοβιτς στον Παπαπέτρου, μέσω Σχορτσιανίτη, οι Έλληνες των σερβικών ομάδων
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετακομίζει στην Παρτιζάν και το BNSportsανατρέχει στη λίστα των Ελλήνων διεθνών παικτών που έχουν παίξει στη Σερβία.

Μετά από πέντε σεζόν στον Ολυμπιακό και μία τετραετία στον Παναθηναϊκό με συνολικά 219 συμμετοχές στην Euroleague ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετακομίζει στην Παρτιζάν για να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κάπως έτσι ο 28χρονος φόργουορντ μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Ελλήνων παικτών που έχουν αγωνιστεί στη Σερβία. Το BN Sports σας παρουσιάζει όσους προηγήθηκαν.

Γιάννης Κουζέλογλου – Παρτιζάν

Τη σεζόν 2014-15 ο Γιάννης Κουζέλογλου βρέθηκε στην Παρτιζάν, συμπαίκτης με τον μετέπειτα σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν τότε μόλις 20 ετών και δεν είναι ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στο ροτέσιον της ομάδας, με αποτέλεσμα να καταγράψει μόνο μία συμμετοχή στο Eurocup για 2’45’’, χωρίς να προλάβει να πάρει κάποια προσπάθεια. Αντίστοιχα, στην Αδριατική Λίγκα είχε πάρει μέρος σε 3 παιχνίδια και είχε 1.7 πόντους κατά μέσο όρο.

kouzeloglou.jpg

Σοφοκλής Σχορτσανίτης – Ερυθρός Αστέρας

Ο «big Sofo», πρωταθλητής Euroleague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, πάλαι ποτέ παίκτης των δύο «αιωνίων» και επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής Ελλάδας, πέρασε ένα φεγγάρι της σεζόν 2015-16 στο Βελιγράδι για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα. Ο Σχορτσανίτης είχε μάλιστα για προπονητή τον άρτι αφιχθέντα τεχνικό του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ωστόσο, η συνεργασία των δύο πλευρών δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν και το διαζύγιο ήρθε μόλις μετά από δύο μήνες, με τον πληθωρικό ψηλό να επιστρέφει στην Ελλάδα και να εντάσσεται στον ΠΑΟΚ.

Στράτος Περπέρογλου – Ερυθρός Αστέρας

Εκτός από τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού, ο Στράτος Περπέρογλου φόρεσε και τα «ερυθρόλευκα» της ομάδας του Βελιγραδίου τη διετία 2018-20. Την πρώτη σεζόν που βρέθηκε στη Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας αγωνιζόταν στο Eurocup, ενώ την επόμενη επέστρεψε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ο τρεις φορές κάτοχος της Euroleague (σσ. Παναθηναϊκός 2009 και 2011, Ολυμπιακός 2013), έκλεισε μάλιστα εκεί την επαγγελματική του καριέρα.

perperoglou.jpg

Βλάντο Γιάνκοβιτς – Μέγκα

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς βρέθηκε επίσης στη Σερβία, όταν ο Πανιώνιος τον έστειλε στη Μέγκα του γνωστού ατζέντη Μίσκο Ραζνάτοβιτς, με τη  μορφή δανεισμού, τη σεζόν 2008-09. Εξάλλου ο 32χρονος φόργουορντ είναι γεννημένος στη Σερβία, αλλά μεγαλωμένος στην Ελλάδα, όπου μετακόμισε μόλις σε ηλικία 2 ετών, όταν ο πατέρας του Μπόμπαν πήρε μεταγραφή στους «κυανέρυθρους».

Ιγκόρ Μιλόσεβιτς – Ερυθρός Αστέρας

Ξεχωριστή μνεία αξίζει να γίνει και στον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, ο οποίος γεννήθηκε επίσης στη Σερβία αλλά βρέθηκε από πολύ μικρή ηλικία στη χώρα και εδώ πέρασε ένα πολύ μεγάλο μέρος της καριέρας του περνώντας από Ηρακλή, Ολυμπιακό, Μαρούσι, Κύμη, Χολαργό και Περιστέρι. Ο Μιλόσεβιτς έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδος, τόσο σε επίπεδο νέων, όσο και σε επίπεδο ανδρών, κατακτώντας μάλιστα το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα το 2009. Ακόμα, ο παλαίμαχος γκαρντ διένυσε μία τριετία (2005-08) στον Ερυθρό Αστέρα. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0