Basket Talk

Ντε Κολό: «Είχα επαφή με Μονακό και Βαλένθια, αλλά με απομάκρυνε η απειρία τους στην Euroleague»

Ντε Κολό: «Είχα επαφή με Μονακό και Βαλένθια, αλλά με απομάκρυνε η απειρία τους στην Euroleague»
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Νάντο Ντε Κολό
Συνέντευξη στην σελίδα «Basket USA» παραχώρησε ο Νάντο Ντε Κολό αποκαλύπτωντας το παρασκήνιο της μεταγραφής του στη Βιλερμπάν, μετά την αποχώρησή του από τη Φενέρμπαχτσε

Όπως σημείσε ο πολύπειρος Γάλλος γκαρντ δέχθηκε προτάσεις τόσο από την Μονακό, όσο και από την Βαλένθια, στην οποία αγωνίστηκε από το 2009 έως και το 2012, ωστόσο, τις χαρακτήρισε άπειρες σε επίπεδο Euroleague, για αυτό και τις απέρριψε. Αναλυτικά ανέφερε: «Δεν έχω στην συλλογή μου ακόμα ένα γαλλικό πρωτάθλημα και το θέλω οπότε ας ξεκινήσουμε από εκεί. Ύστερα, το πρότζεκτ της Βιλερμπάν με τράβηξε και με ικανοποίησε. Για να είμαι ειλικρινής ήμουν σε επαφή με τη Μονακό και την Βαλένθια, αλλά η απειρία τους στην διοργάνωση με απομάκρυναν.

Στο τέλος ήμουν ανάμεσα στην Βιλερμπάν και την παραμονή μου στην Φενέρ. Στην Φενέρμπαχτσε ωστόσο κάθε χρόνο αλλάζαμε προπονητή και επιτελείο και έτσι δεν μπορείς να πας εύκολα μπροστά στην EuroLeague. Παρά το γεγονός πως η Βιλερμπάν δεν έχει πολλά χρόνια στην EuroLeague έδειξαν σοβαρότητα και φιλοδοξία και συνεχίζουν να πορεύονται προς την σωστή κατεύθυνση».

Για τη σχέση του με τον Τόνι Πάρκερ«Δεν με επηρέασε. Όταν αφορά την καριέρα μου πάντα κοιτάω το πλάνο της ομάδας. Το είπα και στον Τόνι πως με ενδιαφέρουν οι φιλοδοξίες της ομάδας σε αυτή τη φάση. Μίλησα και στον προπονητή για να δω την δική του οπτική και πως θεωρεί ότι μπορώ να βοηθήσω. Η σεζόν θα είναι μεγάλη και είμαι έτοιμος για την πρόκληση».

Σχετικά με την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο EuroBasket: «Πρέπει να κάνεις τις πράξεις. Από το 2007 αγωνίζομαι όλο τον χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι. Το 2014 δεν πήγα στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά συμμετείχα στο τέλος της προετοιμασίας. Όταν οι σεζόν πάνε από Σεπτέμβρη σε Ιούνιο και μετά έχεις την Εθνική κάποια στιγμή πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Έτσι το σκέφτηκα, τι είναι καλύτερο για την καριέρα μου. Θέλω να είμαι στους Ολυμπιακούς του 2024 και γι αυτό χρειάζομαι ένα διάλειμμα τώρα. Νιώθω καλά που περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και φυσικά θα πάω με την ροή των πραγμάτων».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην καριέρα του στο ΝΒΑ (σσ. αγωνίστηκε σε Σπερς και Ράπτορς τη διετία 2012-14): «Δεν μετανιώνω για κάτι. Η ζωή είναι γεμάτη από αποφάσεις και ευκαιρίες. Έκανα τις επιλογές μου και είμαι ικανοποιημένος με αυτές. Γνωρίζω πως είχα περισσότερες ευκαιρίες στην Ευρώπη παρά στο ΝΒΑ. Είχα μία καλή εμπειρία παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξα πολύ. Για μερικά ματς μπήκα μόνο για λίγα λεπτά».

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0