Basket Talk

Παναθηναϊκός - Μιλγουόκι Μπακς: Ουόλτερς το 8ο μέλος μιας... διαχρονικής σχέσης που δεν ξεθωριάζει!

Παναθηναϊκός - Μιλγουόκι Μπακς: Ουόλτερς το 8ο μέλος μιας... διαχρονικής σχέσης που δεν ξεθωριάζει!
Στην διαχρονική σχέση των παικτών που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό και τους Μιλγουόκι Μπακς έρχεται να δώσει συνέχεια ο Νέιτ Ουόλτερς, ο… όγδοος!
Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει μια άτυπη ανταλλαγή παικτών με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Νέιτ Ουόλτερς θέλει να δώσει συνέχεια σε αυτή την… παράδοση και γίνεται ο όγδοος παίκτης που θα καταγράψει στο βιογραφικό του το όνομα των δύο ομάδων!

Ποιοι είναι όμως οι προηγούμενοι 7; Το BN Sports θυμάται!

Άντονι Έιβεντ

Αρχής γενομένης του Άντονι Έιβεντ ο Παναθηναϊκός το 1996 ξεκίνησε την εν λόγω διασύνδεση με το Μιλγουόκι όταν ενέταξε στο δυναμικό του, τον Αμερικανό παόυερ φόργουορντ. Ο Έιβεντ σε ηλικία 23 ετών αγωνίστηκε με τους Μπακς για πρώτη φορά τη σεζόν 1992/93. Στον Παναθηναϊκό πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 1996 και αποτέλεσε τον πρώτο ευρωπαϊκό του σταθμό. Η θητεία του, δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο και τα ποσοστά του παρέμειναν σε πολύ χαμηλά επίπεδα!

avent.jpg

Μάρκους Χέισλιπ

Συνέχεια στο δρομολόγιο Μιλγουόκι-Αθήνα έδωσε ο Μάρκους Χέισλιπ. Για άλλη μια φορά ο παίκτης αγωνιζόταν στην «καρδιά» της ρακέτας. Η καριέρα του Αμερικανού ξεκινάει στο Μιλγουόκι, ενώ αντίθετα με τον Εϊβεντ, κατέγραψε και άλλες ευρωπαϊκές συμμετοχές πριν τον Παναθηναϊκό. Στο τριφύλλι ήρθε τον Ιανουάριο του 2010 (αξέχαστη θα μείνει η... ανακοίνωση της απόκτησής του στο ημίχρονο αγώνα της Ευρωλίγκα από τον Θανάση Γιαννακόπουλου δια μικροφώνου στο ΟΑΚΑ), αλλά παρέμεινε για λιγότερο από τέσσερις μήνες, αφού τον Απρίλιο έμεινε ελεύθερος, μέχρι και τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς, όταν τον έκανε δικό της η Κάχα Λαμποράλ! Το τριφύλλι, τότε, τον είχε αντικαταστήσει με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι!

Hailslipb.jpg

Ρόκο Λένι Ούκις

Οι Τορόντο Ράπτορς στο draft του 2005 επέλεξαν τον Ρόκο Ούκιτς στην 41η θέση, αλλά ο Κροάτης γκαρντ επέλεξε να μην αποτελέσει έναν ακόμη… κομπάρσο στους πάγκους του NBA. Έτσι, επέστρεψε για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, μέχρι να πάρει την μεγάλη απόφαση το 2008/09 να «ανοίξει» την πόρτα του της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ, καταγράφοντας 72 αγώνες! Τον Αύγουστο του 2009 μετέβη στους Μπακς για μια σύντομη θητεία μέχρι τον Ιανουάριο. Στον Παναθηναϊκό υπέγραψε το 2012 και το πέρασμα του από το τριφύλλι ήταν απόλυτα επιτυχημένο, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Ελλάδας, ενώ ταίριαξε απόλυτα με την ομάδα.

ukic.jpg

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα

Τέταρτος, βάση χρονολογικής σειράς, έρχεται ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Στο Μιλγουόκι έπιασε δουλειά το 2013 και αγωνίστηκε για μια σεζόν και μέτρησε 48 παιχνίδια, με σχεδόν 10 πόντους και 2,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο θηριώδης σέντερ, στον Παναθηναϊκό πήγε το 2015 και παρέμεινε για έναν χρόνο. Ο Ράντουλιτσα είχε κυριαρχία στην ρακέτα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν ήταν αρκετό για να συνεχίσει την καριέρα του στους πράσινους. Την καλύτερη εμφάνιση του την πέτυχε απέναντι στην Μπαρτσελόνα με 25 πόντους, βάζοντας το λιθαράκι του στην νίκη (93-86), ενώ παράλληλα στην μονοετή του θητεία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Radulica.jpg

Σον Κιλπάτρικ

Με σχεδόν πέντε χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ, ο Σον Κιλπάτρικ ήρθε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2019, μετά το… ψηστήρι του Ρικ Πιτίνο! Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, καθώς οι χρονιές που είχαν προηγηθεί στο ΝΒΑ ήταν φανταστικές για εκείνον. Ο παίκτης όμως, δεν ανταπεξήλθε στις βλέψεις που είχε ο «εξάστερος" από εκείνον και στο τέλος της σεζόν αποχώρησε από το τριφύλλι στο τέλος της σεζόν! Παρόλα αυτά, στο σύντομο πέρασμα του, κατέκτησε το νταμπλ μαζί με τους πράσινους. Από το Μιλγουόκι είχε περάσει τη σεζόν 2017/18.

Kilpatrick.jpg

Θανάσης Αντετοκούνμπο

Η ιστορία του Θανάση ξεκινάει από τον Φιλαθλητικό στον πλάι του μικρού του αδερφού, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Για μερικά χρόνια αγωνίστηκε στη θυγατρική λίγκα του ΝΒΑ, ενώ το 2014 επιλέχθηκε στο draft στην 51η θέση από τους Νιου Γιόρκ Νικς. Το καλοκαίρι του 2017, ενώ έχει κάνει το ξεπέταγμα του στην ισπανική Ανδόρρα, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να τον εντάξει στο δυναμικό του και παρέμεινε στο τριφύλλι για δύο χρόνια. Το 2019, οι Μιλγουόκι Μπακς τον επέλεξαν και είναι κομμάτι των «Ελαφιών» μέχρι και σήμερα. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2018,2019) και ένα κύπελλο (2019) Ελλάδας, ενώ στο ΝΒΑ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2021!

Thanasis_Antetokounmpo.jpg

Γιώργος Καλαϊτζάκης

Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, το υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Τα δικαιώματα του ήταν στην κατοχή του τριφυλλιού για 5 χρόνια (2016-2021), ενώ θέλησε να πάρει ευκαιρίες, μετακομίζοντας στη λιθουανική Νεβέζις, για ένα χρόνο (2019/20) με την μορφή δανεισμού. Σε αυτή τη θητεία του με τον Παναθηναϊκό, ως ο πιο μικρός της ομάδας δεν πήρε ιδιαίτερα πολλές ευκαιρίες, αλλά πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα Ελλάδας! Τον Ιούλιο του 2021 επιλέχθηκε στο draft στη 60η θέση από τους Ιντιάνα Πέισερς και αμέσως τα δικαιώματα του ανταλλάχθηκαν με τους Μιλγουόκι Μπακς! Έτσι ο νεαρός γκαρντ, έγινε ο έβδομος μπασκετμπολίστας που ντύθηκε στα πράσινα για χάρη Παναθηναϊκού και Μπακς.

KALAITZAKIS_1.JPG

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0