Basket Talk

Το... χαμένο «Ν» των αιωνίων! (video)

Το... χαμένο «Ν» των αιωνίων! (video)

Mόνο ευχάριστες δεν ήταν οι ειδήσεις για τους δύο «αιώνιους» από το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου, αφού Νεμάνια Νέντοβιτς και Τάιλερ Ντόρσεϊ αποφάσισαν να συνεχίσουν αλλού τις καριέρες τους. Δύο αν μη τι άλλο πολύ σημαντικές απώλειες, κομβικών παικτών.

Σχετικά Άρθρα

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπήκαν στον Ιούλιο με… πονοκέφαλο, καθώς δύο από τα βαριά τους χαρτιά την προηγούμενη σεζόν αποφάσισαν να πουν «αντίο». Τι χάνουν όμως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός από το παιχνίδι των δύο... Ν; Νέντοβιτς και Ντόρσεϊ είχαν σημαντικό ρόλο επιθετικά και σίγουρα θα είναι δύσκολο να αντικατασταθούν.

Απώλεια από τη γραμμή του τρίποντου

Τόσο ο Νέντοβιτς, όσο και ο Ντόρσεϊ αποτέλεσαν τους παίκτες με τα περισσότερα τρίποντα στις ομάδες του. Οι δύο τους μπορούν να χαρακτηριστούν και ως «μηχανές τριπόντου», αφού κατέγραψαν ρεκόρ εύστοχων τριπόντων σε όλη την ιστορία των δύο συλλόγων στην Ευρωλίγκα!

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς τη σεζόν 2021/22 τελείωσε με 62 εύστοχα τρίποντα, αλλά το ρεκόρ το κατέγραψε τη σεζόν 2020/21 με το τριφύλλι στο στήθος, ευστοχώντας σε δύο παραπάνω σουτ έξω από την γραμμή των 6.75, δηλαδή 64 τρίποντα.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στη μία σεζόν που αγωνίστηκε για τους «ερυθρόλευκους» κατάφερε με τα 73 εύστοχα σουτ τριών πόντων να ανέβει στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας για τον Ολυμπιακό στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα.

Σταθερή επιθετική λύση

Αναμφίβολα οι δυο τους, αποτέλεσαν βαρόμετρο στις επιθετικές λύσεις των «αιώνιων» και αυτό αποτυπώνεται στις εμφανίσεις όπου σημείωσαν την φετινή σεζόν. Στο εγχώριο πρωτάθλημα, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε προβάδισμα, έναντι του Σέρβου, σκοράροντας, στο σύνολο, 8 περισσότερους πόντους, έχοντας όμως και 8 λιγότερα παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Από πλευράς του ο Νεμάνια Νέντοβιτς αποτέλεσε βασικό σκόρερ του Παναθηναϊκού έχοντας μέσο όρο 16 πόντους, οι οποίοι συνοδεύτηκαν από 47 συνολικά ασίστ και τον κατέταξαν τρίτο πασέρ της ομάδας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στους συνολικούς πόντους έρχεται τρίτος, μετά τον Οκάρο Ουάιτ και τον Νταρίλ Μέικον (271π. 267π. οι δύο Αμερικανοί έναντι 256 του Σέρβου). Στα Playoffs ο Νέντοβιτς ήταν 2ος σκόρερ μετά τον Ιωάννη Παπαπέτρου (14,2π. μ.ο και 142π. έναντι 11,9π. μ.ο και 119π.).

Screenshot_1_6.png



Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα με 11 πόντους και μ.ο. (264π.), μετά από τον Σάσα Βεζένκοφ όπου έγραψε 14,86 μ.ο. (312π.)! Στα Playoffs ήταν τρίτος στην συγκεκριμένη κατηγορία μετά τους Βεζένκοφ (17,25π. μ.ο, 138π.) και Σλούκα (12,88π. μ.ο, 103π.). Ο Αμερικανός ήταν επίσης ο δεύτερος… κλέφτης των «ερυθρόλευκων», με 10 κλεψίματα.

Screenshot_2_4.png

Τα πεπραγμένα τους στην Ευρωλίγκα

Με τον Ολυμπιακό να φτάνει έως και το Final4 του Βελιγραδίου, ο Ντόρσεϊ έπαιξε σε 38 παιχνίδια, σκοράροντας στο άθροισμα 487 πόντους. Ο Σάσα Βεζένκοφ, σε ισάριθμες εμφανίσεις, ήταν ο μοναδικός παίκτης που βρέθηκε πάνω από τον διεθνή γκαρντ.

ευρωλίγκα_ντόρσεϊ.jpg

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πρόκριση ούτε στα Play-off της Ευρωλίγκα. Παρόλα αυτά ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν μέσα στους πρώτους διακριθέντες. Οι 371 πόντοι του συνολικά, τον καθόρισαν τον δεύτερο επιθετικά σκόρερ πίσω από τον Μέικον των 405 πόντων.

νέντοβιτς_ευρωλίγκα.jpg

Οι δύο "αιώνιοι" χάνουν τους μεγάλους… εκτελεστές τους και πλέον είναι στην αναζήτηση νέων λύσεων για την περιφέρεια των ομάδων τους!

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0