Basket Talk

Τζόελ Μπολομπόι: Τύφλα να 'χει ο... Τζέιμς Μποντ!

Τζόελ Μπολομπόι: Τύφλα να 'χει ο... Τζέιμς Μποντ!

Ο νέος ψηλός του Ολυμπιακού, Τζόελ Μπολομπόι, θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει το προσωνύμιο πράκτορας… 003 (το νούμερο που φόραγε μέχρι πρότινος στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας), ως άλλος Τζέιμς Μποντ, με την ιστορία της ζωής του να ακουμπάει σε τέσσερεις χώρες (κρατηθείτε): Κονγκό, ΡωσίαΟυκρανία και ΗΠΑ και όχι δεν πρόκειται για σενάριο κάποιας… επίκαιρης Χολιγουντιανής ταινίας.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Τζόελ Μπολομπόι, για να καλύψει τη θέση του σέντερ, πίσω από τον Μουσταφά Φαλ, με έναν ψηλό που διαθέτει εκτός των άλλων, εξαιρετικό σουτ (36% τρίποντο σε Euroleague και VTB League, την σεζόν 2021/22) και μπορεί υπό συνθήκες να δώσει λύσεις και στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Αυτό όμως που έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον, είναι το από που κρατάει η… σκούφια του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των ερυθρολεύκων.
αποδυτηρια.jpg

Ένας «Πολίτης του Κόσμου»

Ο μπαμπάς από το Κονγκό, η μαμά από τη Ρωσία και ο ίδιος γεννημένος στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας και μεγαλωμένος στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε έναν συνδυασμό εθνικοτήτων που φαντάζει εκρηκτικός και συνάμα μοναδικός… Μάλιστα είχε θεωρηθεί στο παρελθόν, προδότης από τους Ουκρανούς, καθώς στις αρχές της επαγγελματικής του καριέρας επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα της χώρας τους, όμως ο Μπολομπόι… προφασίστηκε τραυματισμό και τελικά λίγο καιρό μετά έπαιξε με τα χρώματα της Εθνικής Ρωσίας
γονεις.jpg

Ο Μπολομπόι μπορεί να γεννήθηκε στην Ουκρανία, όμως λίγα πράγματα τον συνδέουν με αυτή, καθώς οι γονείς του αποφάσισαν να μεταναστεύσουν όταν ήταν ακόμα 4 ετών, για την Αμερική και το «καυτό» Τέξας, με τον μικρό Τζόελ να μην κάνει αισθητή από την αρχή την κλίση του στο μπάσκετ. Τα πρώτα χρόνια ασχολήθηκε με το τένις, στη συνέχεια δοκίμασε λίγο το κομμάτι του στίβου, ενώ οι προσλαμβάνουσες της αμερικανικής κουλτούρας δεν θα μπορούσαν να μην τον επηρεάσουν, καταλήγοντας να παίζει ράγκμπι, πριν τον κερδίσει τελικά η… πορτοκαλί θεά. Ο ίδιος βέβαια πιστεύει ότι μπορεί να παίξει εξίσου καλά οποιοδήποτε σπορ και με ύψος 2.07 και φοβερή αθλητικότητα, ποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί του;
βασικη.jpg

Η επαγγελματική του πορεία μέχρι σήμερα

Ο Τζόελ Μπολομπόι αποφοίτησε από το κολλέγιο (Weber State) το 2016 και επελέγη στο ντραφτ της ίδιας χρονιάς, στον 2ο γύρο και συγκεκριμένα στο νούμερο 52 από τους Γιούτα Τζαζ. Εκεί έμεινε για μία χρονιά και στη συνέχεια μετακόμισε στο Μιλγουόκι για να γίνει συμπαίκτης του… δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως στους Μπακς δεν βρήκε χώρο και χρόνο, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στην θυγατρική ομάδα των «ελαφιών», τους Ουισκόνσιν Χερντ.
μικρος.jpg

Το 2018 έκανε το άλμα για την Ευρώπη, παίρνοντας μεταγραφή για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που μπορούσε να του εγγυηθεί έναν πιο σίγουρο ρόλο, από ότι οι ομάδες του «μαγικού κόσμου». Στη Μόσχα έμεινε 4 χρόνια, μέχρι που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα που πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του και αποφάσισε να αποχωρήσει, ερχόμενος μάλιστα σε ρήξη με την ομάδα του… Όπως και αρκετοί ακόμα συνάδελφοί του, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ και τη Ρωσία χωρίς να λογαριάσει συμβόλαια ή κυρώσεις, δημοσιοποιώντας μάλιστα επιστολή της «ρωσικής αρκούδας» που τον απειλούσε με δικαστική διαμάχη και περικοπές μισθού. Η απάντηση από πλευράς ΤΣΣΚΑ, δια στόματος Βατούτιν, ήταν άμεση και… άκρως ειρωνική.
γονεις_2_1.jpg

Οικογενειάρχης και ταυτόχρονα… real estate agent

Ο Μπολομπόι είναι παντρεμένος με την Νικόλ Κατόα, αμερικανίδα πτυχιούχο της ιατρικής, με την γνωριμία τους να είναι… κινηματογραφική! Ο Τζόελ βρισκόταν στις ΗΠΑ και αγωνιζόταν σε ένα φοιτητικό τουρνουά, όταν σε ένα ματς τραυματίστηκε και έπεσε στο παρκέ, τότε η Νικόλ που βρισκόταν στην κερκίδα ως θεατής, προσφέρθηκε να βοηθήσει, επικαλούμενη την επαγγελματική της ιδιότητα! Έτσι γνωρίστηκαν και τελικά παντρεύτηκαν το 2018, με την σύντροφο του Τζόελ να τον ακολουθεί μαζί του στην παγωμένη Ρωσία, ενώ οι δυο τους έχουν αποκτήσει πλέον και έναν υπέροχο γιο.
γυναικα_-_παιδι.jpg

Η οικογένεια Μπολομπόι πάντως μπορεί άνετα στο μέλλον να... μεγαλώσει, αποκτώντας και άλλα μέλη, αφού δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει γενικότερα ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα, με τον Τζόελ, εκτός από το μπάσκετ να ασχολείται και με το… real estate, όντας μέλος της μεσιτικής εταιρίας «Dreamstone», που ασχολείται με αγοραπωλησίες πανάκριβων ακινήτων. Πλέον η οικογένεια μετακομίζει στην Ελλάδα με τον Τζοέλ να επιστρέφει στο… θερμό κλίμα που λογικά θα του θυμίσει τα παιδικά χρόνια που πέρασε στο Τέξας. Στον Ολυμπιακό ελπίζουν αυτή η συνθήκη να αποδειχτεί ότι ακριβώς χρειάζεται, ώστε να έχουν αποκτήσει μια ποιοτική «σταθερά» στη ρακέτα τους για τα επόμενα χρόνια…
291758973_445940390390579_2113765940902054725_n.jpg

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0