Basket Talk

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Πάρις Λι

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Πάρις Λι
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του πρώην παίκτη της Μονακό, Πάρις Λι
Σχετικά Άρθρα
Ένα - ένα μπαίνουν στη σειρά τα θέματα και κλείνουν οι ανοιχτές εκκρεμότητες για το αγωνιστικό τμήμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που μετά το κεφάλαιο προπονητή, ανακοίνωσε και τυπικά την απόκτηση του Πάρις Λι. Στα «πράσινα» θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αμερικανός γκαρντ, που μέχρι πρότινος έπαιζε για τη Μονακό, ως συμπαίκτης του πρώην «πράσινου», Μάικ Τζέιμς.

Η μεταγραφή ήταν γνωστή εδώ και καιρό, με τον παίκτη να έχει παραδεχτεί αποκλειστικά στο BN Sports ότι σκόπευε να μετακομίσει στην Αθήνα για χάρη του «τριφυλλιού».  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: 

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Πάρις Λι για τα δύο επόμενα χρόνια.

«Ο Πάρις Λι γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1995 στο Illinois των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.83μ. και αγωνίζεται στη θέση «1». Αποφοίτησε από το Illinois State και στην τελευταία του σεζόν (2016-2017) είχε 13 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1.9 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στο Βέλγιο για λογαριασμό των Antwerp Giants, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Στη δεύτερή του σεζόν στην ομάδα έφτασε μέχρι το Final 4 του BCL και κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου. Εκείνη τη χρονιά μέτρησε 11.4 πόντους, 5.4 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1.6 κλεψίματα ανά αγώνα.

Τη σεζόν 2019-2020 «μετακόμισε» στη Γερμανία για λογαριασμό της Brose Bamberg με την οποία είχε 9 πόντους, 6.1 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στη γαλλική Orléans Loiret Basket, όπου και ξεχώρισε με 14.9 πόντους, 7.8 ασίστ και 2.6 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Η εξαιρετική του παρουσία εκεί τον έφερε στην AS Monaco με την οποία έπαιξε στην Euroleague. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης μέτρησε 7.2 πόντους, 1.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο σε 19 λεπτά συμμετοχής».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0