Basket Talk

NBA Free Agency 2022: Οι σημαντικότερες κινήσεις των πρώτων ωρών

NBA Free Agency 2022: Οι σημαντικότερες κινήσεις των πρώτων ωρών
Η Free Agency του «μαγικού κόσμου» του NBA ξεκίνησε και τις πρώτες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα, κυρίως σε επίπεδο ανανεώσεων σε... βαριά συμβόλαια, την ώρα που ο Κέβιν Ντουράντ έριξε τη «βόμβα» με τις πληροφορίες να τον θέλουν να έχει ζητήσει ανταλλαγή από τους Νετς!
Σχετικά Άρθρα
Άλλη μία περίοδος «free agency» ξεκίνησε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και όλες οι ομάδες κινούνται στην προσπάθεια να «κλείσουν τρύπες», να ανανεώσουν τα μεγάλα αστέρια τους ή να ψάξουν για... τα επόμενα. Δείτε τις σημαντικότερες κινήσεις έως τώρα από τις 30 ομάδες του «μαγικού κόσμου» του ΝΒΑ, με αρκετές από αυτές να κρατούν στάση αναμονής, περιμένοντας την κατάληξη της υπόθεσης... Κέβιν Ντουράντ:

  • Ο Νίκολα Γιόκιτς αναμένεται να υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ιστορίας ανανεώνοντας με τους Ντένβερ Νάγκετς για 5 χρόνια, με ένα ποσό που θα κυμαίνεται από 264-270 εκατομμύρια δολάρια. 
  • Ο Ντέβιν Μπούκερ θα παραμείνει κάτοικος Φοίνιξ καθώς αναμένεται να υπογράψει 4ετή επέκταση με τους Σανς, που θα του αποφέρει 214 εκατομμύρια δολάρια.
  • Ο Τζα Μοράντ επιβραβεύτηκε για την καταπληκτική χρονιά του στο Μέμφις, που όπως δήλωσε είναι το... σπίτι του και θα παραμείνει εκέι για άλλα 5 χρόνια με ένα ποσό που θα ξεκινάει από τα 193 και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 231 εκατομμύρια δολάρια. 
  • Ο Μπράντλεϊ Μπιλ, αν και αποτελεί... διακαή πόθο αρκετών ομάδων του ΝΒΑ και ο ίδιος λίγες μέρες νωρίτερα έκανε opt-out από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, τελικά θα ανανεώσει με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, για τα επόμενα 5 χρόνια, έναντι 251 εκατομμυρίων δολαρίων.
  • Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, κράτησαν τον... αγαπημένο της κερκίδας και πολύ ανεβασμένο την περσινή σεζόν, Μπόμπι Πόρτις με 4ετές συμβόλαιο, συνολικής αξίας 49 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον τα «ελάφια» κράτησαν και τον Τζεβόν Κάρτερ, ως επιπλέον λύση στα γκαρντ, ενώ ανανέωσαν και με τον Ουέσλι Μάθιους για ακόμα έναν χρόνο. Τέλος οι Μπακς προσέθεσαν στο ρόστερ τους τον πολύπειρο Αυστραλό, Τζο Ινγλς, εξαιρετικό σουτέρ που πέρασε την τελευταία 8ετία στην Γιούτα και τους Τζαζ. 
  • Ο 37χρονος πλέον Πι Τζέι Τάκερ, συνεχίζει να αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό «γρανάζι» για πολλές ομάδες του μαγικού κόσμου. Αν και οι Χιτ ήθελαν να τον κρατήσουν, εκείνος επέλεξε να μετακομίσει στην Φιλαδέλφεια για χάρη των 76ers και να γίνει συμπαίκτης με Χάρντεν και Εμπίντ, με 3ετές συμβόλαιο αξίας 33.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αντίθετα ο Βίκτορ Ολαντίπο θα παραμείνει στους Μαϊάμι Χιτ, καθώς συμφώνησε με τους φιναλίστ της Ανατολικής Περιφέρειας για μονοετές συμβόλαιο 11 εκατομμυρίων δολαρίων. 
  • Ο all star ψηλός των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Καρλ Άντονι Τάουνς, συμφώνησε σε σούπερμαξ επέκταση για 4 χρόνια με τους «λύκους», που θα ξεκινήσει από το 2024/25 και θα του αποφέρει 224 εκατομμύρια δολάρια.
  • Ο Τζέιλεν Μπράνσον, όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει από τους Μάβερικς και το πλευρό του Λούκα Ντόντσιτς, για να βρεθεί στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό των Νικς, οι οποίοι έδειξαν ξανά πόσο τον θέλουν, προσφέροντάς του 4ετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 104 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο Ντάλας από την άλλη, είναι το πιθανότερο να συνεχίσει την καριέρα του ο Γκόραν Ντράγκιτς, που μαζί με τον Λούκα θέλουν να συνθέσουν στους Μάβερικς το... δίδυμο της Εθνικής Σλοβενίας.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0