Basket Talk

Αποθέωση από τον κόσμο, όμορφο μπάσκετ και πρωτιά στον όμιλο μετά το 93-71 επί της Μεγ. Βρετανίας!

Αποθέωση από τον κόσμο, όμορφο μπάσκετ και πρωτιά στον όμιλο μετά το 93-71 επί της Μεγ. Βρετανίας!
Ντεμπούτο με το... δεξί έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος οδήγησε την Εθνική μας ομάδα στην τρίτη της νίκη στον όμιλο. Στο πρώτο ημίχρονο η γαλανόλευκη ξεκίνησε παγωμένα, αλλά ένα δεκάλεπτο αρκούσε για να «καθαρίσει» τον αγώνα! 

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχθηκε την Μ. Βρετανία για το τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών παραθύρων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, με σκοπό το ροζ φύλλο για να φτάσει τις τρεις νίκες και να πάρει εκδίκηση για το παιχνίδι του πρώτου γύρου, παίρνοντας παράλληλα και την πρώτη θέση στον όμιλο. Αυτό και έγινε, με το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη να επικρατεί με 93-71 Το BN Sports ήταν εκεί!

Να σημειωθει πως μετά την ήττα της Σερβίας από τη Λετονία (Α Όμιλος) & υπολογίζοντας νίκη της Σερβίας επί Βελγίου στις 3/7, η Εθνική μας με τη νίκη επί της Μ.Βρετανίας, ως 1η του Β Ομίλου θα παίξει στην έναρξη της Β φάσης με Βέλγιο 25/8 (εκτός), Σερβία 28/8 (εντός) παραμονές του Ευρωμπάσκετ (1/9)!

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική μας ομάδα, αφού οι φιλοξενούμενοι με ένα επί μέρους σερί 10-1 άφησαν πίσω την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και τον… υποχρέωσαν να καλέσει τάιμ άουτ στο τρίτο κιόλας λεπτό. Στο κακό ξεκίνημα συνέβαλλαν το καλό «διάβασμα» των Βρετανών, αλλά και η έλλειψη συγκέντρωσης, η οποία επανήλθε και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 20-19 για την ομάδα του Ράνκινγκ!

Ο διακόπτης στο ημίχρονο γύρισε και το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό alley-hoop με τον Ντόρσεϊ να πασάρει και τον Παπαγιάννη να… εκτελεί, δίνοντας παράλληλα και το μεγαλύτερο προβάδισμα μέχρι εκείνη την στιγμή (4 πόντους 43-38). Γρήγορα, με δύο διαδοχικά τρίποντα των Αγραβάνη και Ντόρσεϊ έφτασε τη διαφορά στους 10 πόντους (51-41) και πήρε το μομέντουμ με το μέρος της. 

Με εντυπωσιακές φάσεις, ενέργεια και δύναμη, η Εθνική ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και το τέταρτο δεκάλεπτο έγινε… τυπική διαδικασία, ενώ το τρίτο έκλεισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο με τον Νίκο Γκίκα να ευστοχεί από το κέντρο του γηπέδου σε buzzer beater. Οι Βρετανοί «παραιτήθηκαν» και η γαλανόλευκη έφτασε εύκολα στη νίκη την οποία έψαχνε! 

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 39-38, 69-48, 93-71

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0