Basket Talk

Σπανούλης: «Δεν με τρομάζει τίποτα στο μπάσκετ - Απαγορευτικό να μιλάμε για λάβαρα» (video)

Σπανούλης: «Δεν με τρομάζει τίποτα στο μπάσκετ - Απαγορευτικό να μιλάμε για λάβαρα» (video)
Έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του Περιστερίου, του Euroleague legend, Βασίλη Σπανούλη.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» η παρουσία του νέου προπονητή του Περιστερίου, ενός Euroleague Legend, του Βασίλη Σπανούλη και το BN Sports βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει το κλίμα.

Ο παλαίμαχος γκαρντ και πλέον τεχνικός της ομάδας των δυτικών προαστίων ήταν υπέρκομψος και έκανε πολύ ξεκάθαρους τους στόχους του Περιστερίου, κρατώντας «χαμηλά τη μπάλα». 


Σε πρώτη φάση ο κόουτς Σπανούλης ανέφερε:

«Ευχαριστώ τον κ. Κότση και τον κ. Πολέμη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου όλες αυτές τις ημέρες και στο κοινό πλάνο γι' αυτή τη διετία που θα είμαστε μαζί. Ευχαριστώ και τον Γιώργο Πανταζόπουλο για όλες αυτές τις ημέρες γιατί μίλησα μαζί του περισσότερο από τη γυναίκα μου. Είναι ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μου, με εξιτάρει και νιώθω καλά με αυτό. Κάναμε ωραίες συζητήσεις με τους ανθρώπους του Περιστερίου και καταλήξαμε ότι μας ταιριάζει πολύ αυτό το όραμα.

Είμαι ένας άνθρωπος που δεν πετάει στα σύννεφα. Θέλω να ξεκινάω σωστά και να πηγαίνω βήμα-βήμα. Το Περιστέρι είναι τεράστια ομάδα, έχει μπασκετική κουλτούρα και εξαιρετικές ακαδημίες. Αγαπάει το μπάσκετ. Έχουμε κοινή γραμμή και θα πορευθούμε μαζί. Ο κόσμος είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι, αυτή θα είναι επιτυχία, να γεμίσει το γήπεδο, να δούμε ξανά κόσμο στο Περιστέρι. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά, αυτό είναι το σημαντικότερο, η αφοσίωση, η πειθαρχία, ο σεβασμός, να ξεπερνάμε καθημερινά τα όρια που θα βάζουμε στους εαυτούς μας. Εύχομαι να έχουμε μια όμορφη χρονιά πάνω απ' όλα με υγεία.

Για εμένα στο πρωτάθλημα, το καλύτερο πράγμα που μπορώ να δω είναι να γεμίζει το γήπεδο.Θα είναι ένας καθημερινός αγώνας να ξεπερνάμε τα όριά μας. Τα όρια που θα βάζουμε».

Αναφορικά με το αν είναι έτοιμος να μεταβεί από το ρόλο του παίκτη σε αυτόν του προπονητή: «Έχω σκοτώσει τον παίκτη μέσα μου από την ημέρα που έβγαλα τα μπασκετικά μου παπούτσια. Δεν έχω απωθημένα. Ξεκουράστηκα αυτόν τον χρόνο με την οικογένειά μου. Πολλά γυρνούσαν στο κεφάλι μου και τώρα το timing ήταν σωστό».

Για τα προπονητικά του πρότυπα: «Έχω πάρει πάρα πολλά από πολλούς. Ήμουν ευλογημένος να έχω τους δύο καλύτερους ευρωπαϊους προπονητές (σσ. Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς) και μερικούς εξαιρετικούς Έλληνες. Αρχές μου η σκληρή δουλειά και η ειλικρίνεια».

Αναφορικά με το στυλ παιχνιδιού που θα προσπαθήσει να παίξει το Περιστέρι: «Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, ήδη έχουμε ανακοινώσει κάποιους παίκτες. Θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα όταν ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Το χτίζουμε σύμφωνα με την φιλοσοφία μας. Δεν μπορείς να διαλέξεις παίκτες αν δεν έχεις μια μπασκετική φιλοσοφία. Είχαμε την ευλογία χάρη στην οργάνωση της ομάδας να αποκτήσουμε κάποιους παίκτες που ήταν πρώτες μας επιλογές κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τον σχεδιασμό μας. ».

Σχετικά με το αν τον τρομάζει κάτι στο νέο του ρόλο: «Δεν υπάρχει κάτι που με τρομάζει, ίσα ίσα το αντίθετο. Θέλω να έχει υγεία η οικογένειά μου και όλος ο κόσμος. Στο μπάσκετ πραγματικά δεν με τρομάζει κάτι, όποιος έχει μεράκι και θέληση για να δουλέψει σκληρά, έχει πολλά θετικά μαζί του». 

Σχετικά με το αν θα δούμε να χρησιμοποιεί νεαρούς παίκτες: «Πιστεύω ότι για να παίξει καλά ένας νεαρός, πρέπει να έχει δίπλα του έναν έμπειρο. Όταν βάζεις πολλούς νεαρούς μαζί, μπορεί να μην τα καταφέρουν. Πρέπει να χτίζει την προσωπικότητά του δίπλα σε έμπειρους. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να κάνουμε μια ομάδα που θα συνδυάζει και την εμπειρία και τα νιάτα. Σίγουρα πρέπει λόγω των ακαδημιών, που είναι εξαιρετικές, να αναδειχθούν και νέα παιδιά. Όμως αυτό δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή, δουλειά και πλάνο. Δεν μπορείς να βάλεις απευθείας ένα παιδί από το εφηβικό στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να έχεις ένα πλάνο διετίας-τριετίας, ώστε σε αυτά τα χρόνια αυτό το παιδί να πάρει πιο έτοιμο μια θέση στην ομάδα».

Για το αν μπορεί μέσω της προπονητικής να βελτιώσει τις διπλωματικές του αρετές«Έχω αποδείξει σαν άνθρωπος και στην οικογένειά μου αν μπορώ να διαχειριστώ κρίσεις. Αντίθετα, θα πω ότι είμαι ανοιχτόμυαλος και επικοινωνιακός, χρειάζεται ανθρώπους δίπλα σου, συνεργάτες και άλλα μυαλά για να πουν την άποψή τους. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο είναι το πως θα χτίσουμε την ομάδα και να βοηθήσουμε τους παίκτες να δεχθούν την φιλοσοφία μας».

Για το αν μπορεί ο κόσμος του Περιστερίου να ελπίζει σε κάποιο νέο λάβαρο/τίτλο: «Είναι απαγορευτικό αυτή τη στιγμή να μιλάμε για λάβαρα. Η ομάδα θα έχει νέο σταφ και 10 νέους παίκτες, αλλά μόνο κακό θα κάνει να βάλουμε ταμπέλες. Πρέπει να γίνουμε ομάδα, να είμαστε ταπεινοί και ξαναλέω ότι πρώτος στόχος είναι να γεμίσουμε το γήπεδο».

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0