Basket Talk

Πετρούσεβ ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού του Ράντονιτς για τη front line

Πετρούσεβ ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού του Ράντονιτς για τη front line
Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σερβικού μπάσκετ των τελευταίων χρόνων, ο 22χρονος Φιλίπ Πετρούσεβ είναι ο πρώτος και βασικός στόχος του Παναθηναϊκού μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντέγιαν Ράντονιτς.
 
Όπως αποκαλύπτει σήμερα Πέμπτη η εφημερίδα «Live Sport» ο ύψους 2μ.11 φόργουορντ-σέντερ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους πράσινους και δεν αποκλείεται να αποτελέσει σύντομα μεταγραφή τους.
 
Ο γεννημένος στο Βελιγράδι το 2000, Πετρούσεβ, πήγε σε μικρή ηλικία στις ΗΠΑ και πέρασε από δύο ακαδημίες (Έϊβον και Μοντβέρντε) και στη συνέχεια έπαιξε για δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο Γκονζάγκα (2018-20). Πέρυσι επιλέχθηκε στο Νο50 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Φιλαντέλφια Σίξερς μετά από μία σεζόν στη σερβική Μέγκα Μπάσκετ και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Εφές με την οποία στέφθηκε τροπαιούχος Ευρωλίγκα.
 
Το 2020-21 αναδείχθηκε MVP της ABA League, μέλος της καλύτερης πεντάδας, 1ος σκόρερ και καλύτερος νέος παίκτης της διοργάνωσης. Όσο για τη φετινή σεζόν με την Εφές, σε 22 αγώνες της Ευρωλίγκα έπαιξε 9 λεπτά μέσο όρο έχοντας 5,2 πόντους και 1,6 ριμπάουντ μ.ο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0