Basket Talk

Δημήτρης Ιτούδης: Ο… 5ος προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας μέσα σε 493 μέρες!

Δημήτρης Ιτούδης: Ο… 5ος προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας μέσα σε 493 μέρες!

Η «Επίσημη Αγαπημένη» αντιμετωπίζει σήμερα Πέμπτη (30/6 στις 20:00) τη Μεγάλη Βρετανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και ο Δημήτρης Ιτούδης αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο πάγκο», όντας ο 5ος που κοουτσάρει την Εθνική, τον τελευταίο 1,5 χρόνο!  

Ώρα Εθνικής Ομάδας, με τον νέο της «καπετάνιο» Δημήτρη Ιτούδη, να αναμένεται να πάρει για πρώτη φορά το πηδάλιο στα χέρια του, αναζητώντας τη νίκη-ρεβάνς με τη Μεγάλη Βρετανία. Ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε τους 12 που θα αντιμετωπίσουν τους Βρετανούς και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το ντεμπούτο του Ιτούδη, συνδυάζεται με ένα ασυνήθιστο (για Εθνική Ομάδα) στατιστικό. Πρόκειται για τον 5ο head coach που αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την Ελλάδα σε επίσημο ματς τις τελευταίες 493 ημέρες! Ας το δούμε πιο αναλυτικά…

Ο 1ος της αυτής της 5αδας, είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, που στις 22/02/2021, κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας, απέναντι στη Λετονία, για τα ματς που έγιναν στη Ρίγα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2022.
̏Սԏ̐SʅԠ/ ʉ́ / ЁÊϓ̉ϠʕЅˋϠ2019 / ǐ- ŋˁā (֙ԏÑVɁ: FOR EDITORIAL USE ONLY / XINHUA NEWS AGENCY)

Στις 25/11/2021, ήταν η σειρά του νέου βοηθού προπονητή του Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι, Σάββα Καμπερίδη να αναλάβει χρέη head coach στην εκτός έδρας ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία, για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ο Καμπερίδης ήταν τυπικά βοηθός προπονητή, όμως στο συγκεκριμένο ματς αντικατέστησε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, που ταλαιπωρούνταν από κορονοϊό και δεν είχε ταξιδέψει στο Νιούκαστλ.
569b94e4f9dd6d9626f271f6e6dfd8b9_XL.webp

Ο Μανωλόπουλος έκατσε τελικά στον πάγκο της «Επίσημης Αγαπημένης», λίγες μέρες αργότερα, στις 28/11/2021 στον αγώνα απέναντι στην Λευκορωσία αφού ανάρρωσε και πήγε στη Θεσσαλονίκη για να πάρει τη θέση του, στο ματς του Αλεξάνδρειου, ως διάδοχος του Θανάση Σκουρτόπουλου στην «ομάδα των παραθύρων».
5522365_1.jpg

Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στις 18/6/2021 στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας είχε καθίσει και ο Ρικ Πιτίνο, για τα φιλικά προετοιμασίας στο ΟΑΚΑ (πρώτο αυτό με το Μεξικό), στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό τουρνουά που διεξήχθη λίγο καιρό αργότερα στη Βικτώρια του Καναδά. Ο Αμερικανός θρύλος του κολεγιακού μπάσκετ καθοδήγησε την Ελλάδα ενάμιση ολόκληρο χρόνο μετά την ανακοίνωσή της πρόσληψής του (τον Νοέμβρη του 2019) και είχε στο πλευρό του ως βοηθό προπονητή τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, που όπως προείπαμε, στην συνέχεια ανέλαβε αυτός τα ηνία της Εθνικής.
pitino_2.jpg

Πλέον είναι η σειρά του Δημήτρη Ιτούδη να πάρει τα «σκήπτρα» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αρχής γενομένης από την Λάρισα και τον αγώνα της Πέμπτης (30/6 στις 20:00), απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία . Ελπίζουμε η θητεία του να είναι πετυχημένη και να διαρκέσει πολύ περισσότερο από… 493 ημέρες!

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0