Basket Talk

Η Βιλερμπάν κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας (3-2), απέναντι στη Μονακό του Μάικ Τζέιμς, μετά από ένα συγκλονιστικό Game 5! (video)

Η Βιλερμπάν κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας (3-2), απέναντι στη Μονακό του Μάικ Τζέιμς, μετά από ένα συγκλονιστικό Game 5! (video)
Ο τίτλος στη Γαλλία κρίθηκε στην παράταση του Game 5 (75-75 κ.δ.), που βρήκε νικήτρια την Βιλερμπάν του... Έλι Οκόμπο απέναντι στη Μονακό του Μάικ Τζέιμς με το τελικό 84-82. 

Η απίστευτη σειρά των τελικών του γαλλικού πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε με νικήτρια την Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπου και του Τζέιμς Γκιστ, με 3-2. Η Βιλερμπάν χάρη στο τελικό 84-82, κατέκτησε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο της (δεν υπολογίζεται η σεζόν 2020 που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω covid 19), κάτι που είχε να συμβεί από την τριετία 1988-1990 και την τότε κραταιά Λιμόζ! Το Game 5 είχε απίστευτες διακυμάνσεις, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ότι ελέγχουν την κατάσταση στο 1ο ημίχρονο, όμως η Μονακό επέστρεψε από το -17 και στο τέλος της κανονικής διάρκειας βρέθηκε μια ανάσα από τον τίτλο, όμως ο Οκόμπο οδήγησε το ματς στην παράταση και εκεί η Βιλερμπάν αποδείχτηκε πιο ψύχραιμη...


Το ματς

Στο 1ο ημίχρονο, η ομάδα του Κώστα Αντετοκούνμπο (δεν αγωνίστηκε), που μόλις είχε γυρίσει από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας για τη ζωή της οικογένειάς του, κατάφερε να προηγηθεί, δείχνοντας μάλιστα ότι θα καθαρίσει από νωρίς τη νίκη, με τη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο να φτάνει μέχρι και το +17 για τους γηπεδούχους που έμοιαζαν να κάνουν… ότι θέλουν στο παρκέ του Αστρομπάλ!

Στη συνέχεια η Μονακό προσπάθησε να αντιδράσει και να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση, με τη διαφορά στη 2η περίοδο να σταθεροποιείται κοντά στους 10 πόντους. Τα «πάνω κάτω» ήρθαν στο 2ο ημίχρονο, με την 3η περίοδο να… ανήκει στον Μάικ Τζέιμς και την παρέα του, που έτρεξαν ένα επί μέρους 11-20 και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του αγώνα. Μάλιστα οι Μονεγάσκοι πήραν και το προβάδισμα στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου, με τον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού να είναι κομβικός για να έρθει η ανατροπή.

Το ματς «κρεμόταν» πλέον σε μία κλωστή και ο τίτλος κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης του Game 5... Στην κανονική διάρκεια, οι Μονεγάσκοι είχαν το προβάδισμα λίγο πριν το τέλος, με 73-75, όμως ο Οκόμπο με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε και έστειλε το ματς σε έξτρα 5αλεπτο, αστοχώντας όμως στη βολή που θα έδινε τον τίτλο. 

Στην παράταση η Βιλερμπάν προηγήθηκε με +5 (80-75), όμως η Μονακό επέστρεψε και πάλι και με σερί 6-0 έκανε δικό της το προβάδισμα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Μάικ Τζέιμς αποβλήθηκε και έδωσε την ευκαιρία στον κορυφαίο της αναμέτρησης, Έλι Οκόμπο (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ, να καθορίσει το αποτέλεσμα. Με τη διαφορά στο +1 έχασε μεν δύο βολές, όμως πήρε ο ίδιος το επιθετικό ριμπάουντ, ευστόχησε σε 1/2 βολές και διαμόρφωσε το τελικό 84-82, με τον Μπέικον στην τελευταία φάση να μην μπορεί να εκδηλώσει επίθεση.


Τα δεκάλεπτα
: 26-13, 43-33, 54-53, 75-75 (κ.δ.), 84-82 (παράταση)

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0