Basket Talk

NBA draft 2022: Αναζητώντας τους… κρυμμένους θησαυρούς του 2ου γύρου! (video)

NBA draft 2022: Αναζητώντας τους… κρυμμένους θησαυρούς του 2ου γύρου! (video)

Το draft του ΝΒΑ έρχεται τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/6 στις 3:00 ώρα Ελλάδος) και το BN Sports σας παρουσιάζει τους «sleepers» της τάξης του 2022, τους παίκτες δηλαδή που δεν έχουν πάρει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε αναμένεται να βρεθούν στις πρώτες επιλογές των ομάδων του «μαγικού κόσμου», όμως έχουν την προοπτική να μας απασχολήσουν σοβαρά τα επόμενα χρόνια… Μπάλντουιν και Φόστερ ξεχωρίζουν!

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το draft του ΝΒΑ για το 2022, με τις ομάδες του μαγικού κόσμου να είναι έτοιμες να επιλέξουν τα επόμενα αστέρια τους. Το BN Sports, μετά τους πιο… διαφημισμένους παίκτες του draft που αναμένεται να αποτελέσουν τα λεγόμενα «lottery picks», σας παρουσιάζει και μερικά «κρυμμένα διαμάντια» της φετινής διαδικασίας, ξεχωρίζοντας τις περιπτώσεις των Πάτρικ Μπάλντουιν, Μάικλ Φόστερ, Κριστιάν Κολόκο και Αλόντες Ουίλιαμς. Παίκτες δηλαδή που δεν θα δούμε στις πρώτες επιλογές των ομάδων, όμως έχουν τις προδιαγραφές να αποδειχθούν «λίρα 100» για αυτούς που θα αποφασίσουν να επενδύσουν πάνω τους…

Όταν αναφερόμαστε στους «sleepers», το μυαλό πολλών πάει στον Ντρέιμοντ Γκριν, που αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση… κλοπής! Το 2012, ο Γκριν επιλέχθηκε από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στον 2ο γύρο του ντραφτ και συγκεκριμένα στο νούμερο 35, όμως τα 10 χρόνια της παρουσίας του στο Σαν Φρανσίσκο, αποτελεί έναν από τους ηγέτες μιας από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών, έχοντας κομβική συνεισφορά στα 4 πρωταθλήματα των «πολεμιστών», τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ… Πιο πρόσφατο παράδειγμα, από την περσινή διαδικασία αποτελεί ο Χέρμπερτ Τζόουνς, που επιλέχθηκε από τους Πέλικανς επίσης στο νούμερο 35 του ντραφτ, αλλά αποτέλεσε μέσα στη χρονιά τον καλύτερο αμυντικό της Νέας Ορλεάνης και έλαμψε στη σειρά των πλέι-οφ με τους Σανς, κάνοντας δύσκολη τη ζωή, ολόκληρου… Κρις Πολ!

Η πρώτη περίπτωση πιθανού… sleeper από την τάξη του ’22 είναι αυτή του Πάτρικ Μπάλντουιν Τζούνιορ, γκαρντ από το Μιλγουόκι, που λόγω τραυματισμών δεν θα βρεθεί στon 1o γύρο του ντραφτ και αναμένεται να επιλεγεί στις θέσεις 30-40. Ο Μπάλντουιν την περσινή σεζόν μέτρησε 12,1 πόντους και 5,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Τα εξαιρετικά αθλητικά του προσόντα και η έφεσή του στην άμυνα θα μπορούσαν να τον βάλουν στο «κάδρο» για αρκετές ομάδες, ακόμα και για τις φερόμενες ως… contenders, για συγκεκριμένους πάντα ρόλους.

Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση φαντάζει και αυτή του Μάικλ Φόστερ Τζούνιορ, φόργουορντ, που πέρσι βρέθηκε στην G-League, μετρώντας σχεδόν 15 πόντους και 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ο Φόστερ είναι ένας πολύ καλός σκόρερ, που μπορεί να βάλει τη μπάλα στο καλάθι, τόσο μετά από ντρίμπλα, όσο και περιμένοντας την δημιουργία των συμπαικτών του, γεγονός που θα μπορούσε να τον κάνει σημαντικό για αρκετές ομάδες του ΝΒΑ. Αναμένεται να επιλεγεί στις θέσεις 45-50.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Κριστιάν Κολόκο, από την Αριζόνα, που μέτρησε πέρσι 12,6 πόντους και 7,3 ριμπάουντ ανά αγώνα. Πρόκειται για έναν «7-footer» σέντερ, που με το μέγεθος και τη δύναμή του μπορεί να φανεί χρήσιμος σε αρκετές ομάδες και αναμένεται να βρεθεί κοντά στη θέση νούμερο «40» του ντραφτ.

Τέλος καλή περίπτωση που θα μπορούσε να σταθεί ως ο βασικός «κουμανταδόρος» στις αναπληρωματικές 5αδες αρκετών ομάδων του μαγικού κόσμου, αποτελεί ο Αλόντες Ουίλιαμς. Ο γκαρντ από το Γουέικ Φόρεστ μέτρησε πέρσι 18,5 πόντους, 5,2 ασίστ και 6,4 ριμπάουντ, παίζοντας εναντίον αθλητών όπως ο Πάολο Μπανκιέρο και δείχνοντας ότι έχει την ικανότητα να σταθεί στο ΝΒΑ όντας ο «Player of the Year» του ACC. Παρόλα αυτά, αναμένεται να επιλεγεί οριακά στις τελευταίες θέσεις του φετινού ντραφτ…

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0