Basket Talk

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 81-74: Ανέβηκε στον... θρόνο της η «βασίλισσα» (3-1) για 36η φορά, δια χειρός Ταβάρες! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 81-74: Ανέβηκε στον... θρόνο της η «βασίλισσα» (3-1) για 36η φορά, δια χειρός Ταβάρες! (video)
Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 81-74 και πανηγυρίζει το 36ο πρωτάθλημα της ιστορίας της με το τελικό 3-1 στη σειρά των τελικών.

Οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ισπανίας για 36η φορά, χάρη στο 81-74 του Game 4 απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Νικ Καλάθη. Αυτό είναι το 6ο πρωτάθλημα της «Βασίλισσας» την τελευταία δεκαετία, ενώ παράλληλα έχει κατακτήσει και 6 Κύπελλα Ισπανίας, κατά τη διάρκεια της θητείας του Πάμπλο Λάσο, αν και ο Ισπανός κόυτς απουσίαζε από τον πάγκο, με τον βοηθό του, Τσους Ματέο να πανηγυρίζει το... πρώτο δικό του!

Το ματς 

Η Ρεάλ μπήκε καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκε με σερί 7-0 στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους όμως να… ξυπνάνε και να ισορροπούν την κατάσταση. Οι δύο ομάδες έδειχναν αρκετά αγχωμένες επιθετικά, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και το δεκάλεπτο να κλείνει με το πολύ χαμηλό 13-10.

Στην 2η περίοδο οι Μαδριλένοι εμφανίστηκαν «σεληνιασμένοι» ξεκινώντας, με ένα φοβερό 11-0 σερί, φτάνοντας να προηγηθούν με +14 (24-10 στο 14’), χάρη κυρίως στην κυριαρχία του Ταβάρες κάτω από τα καλάθια. Οι… φωνές του Γιασικεβίτσιους όμως έπιασαν τόπο και η Μπαρτσελόνα επέστρεψε και πάλι, τρέχοντας ένα επί μέρους 10-23 για να κλείσει το ημίχρονο στον πόντο (34-33 στο 20’), υπό το βλέμμα του προπονητή της ποδοσφαιρικής Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι!

Στην επανάληψη το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι, με πολύ δυνατές μονομαχίες και καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ταβάρες συνέχισε να κάνει… πάρτι μέσα στην ρακέτα των Καταλανών, βοηθώντας τη «Βασίλισσα» να διατηρεί έστω και μικρό προβάδισμα μέχρι την τελική ευθεία του αγώνα, οδηγώντας την εκ του… ασφαλούς προς τον τίτλο!

Αν και οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο από σχεδόν την ίδια αφετηρία (57-56), οι παίκτες της Ρεάλ έδειξαν πιο έτοιμοι και αποφασισμένοι να σηκώσουν την κούπα και με τον Κοζέρ να είναι κομβικός τα τελευταία λεπτά με 5 συνεχόμενους δικούς του πόντους, έβαλε το κερασάκι στην... τούρτα του κορυφαίου της αναμέτρησης, Ταβάρες για να ηγηθούν μαζί, φέρνοντας το 36ο πρωτάθλημα στη Μαδρίτη!

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 34-33, 57-56, 81-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0