Basket Talk

Απόβαση Ελλήνων προπονητών μπάσκετ στην Τουρκία!

Απόβαση Ελλήνων προπονητών μπάσκετ στην Τουρκία!

Η αρχή είχε γίνει δέκα χρόνια πριν με τον Ηλία Ζούρο. Τη νέα σεζόν όμως το τουρκικό μπάσκετ θα έχει πιο έντονο ελληνικό χρώμα από ποτέ αφού ήδη τρεις ομάδες θα έχουν Έλληνα τεχνικό στον πάγκο τους, αριθμός που ίσως αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες

Η ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Φενέρμπαχτσε από τον Δημήτρη Ιτούδη αύξησε κατά έναν τους Έλληνες προπονητές στην τουρκική λίγκα TBL ενόψεις της νέας σεζόν. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επιστρέφει στην Τουρκία μετά τη θητεία του στη Μπάνβιτ τη σεζόν 2013-14, την πρώτη του ως πρώτος προπονητής μετά από 13 χρόνια βοηθός του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό.

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η ανακοίνωση της πρόσληψης του Δημήτρη Πρίφτη από την Τόφας, ομάδα στην οποία τη σεζόν 2014-15 είχε εργαστεί ο Ηλίας Ζούρος με τον τελευταίο να είναι ο πρώτος, ιστορικά, προπονητής που εργάστηκε σε τουρκική ομάδα, το 2012 με το σύντομο πέρασμά του από την Εφές.

Στην TBL παραμένει, δε, ο Ανδρέας Πιστιόλης, μέχρι πρότινος συνεργάτης του Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και παλαιότερα του Παναθηναϊκού (μαζί με τον Ιτούδη) που ανέλαβε προς το τέλος της τελευταίας σεζόν τη Γαλατασαράι.

Θυμίζουμε ότι από το τουρκικό πρωτάθλημα πέρασαν ακόμη ο Βαγγέλης Αγγέλου στην Εφές για μέρος της σεζόν 2013-14 και ο Στέφανος Δέδας ο οποίος επιστρέφει τη νέα σεζόν ως βοηθός του Ιτούδη όπως έκανε το προηγούμενο τρίμηνο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Δέδας είναι και ο προπονητής με τη μεγαλύτερη, χρονικά, παρουσία στη χώρα αφού έκατσε δύο σεζόν στον πάγκο της Γκαζιαντέπ και άλλα δύο σε αυτόν της Μπαχτσεσεχίρ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΓΚΑ

Προπονητής

Ομάδα

Σεζόν

Ηλίας Ζούρος

Εφές

2012

 

Τόφας

2014-15

Δημήτρης Ιτούδης

Μπάνβιτ

2013-14

 

Φενέρμπαχτσε

2022-

Βαγγέλης Αγγέλου

Εφές

2013-14

Στέφανος Δέδας

Γκαζιαντέπ

2015-17

 

Μπαχτσεσεχίρ

2017-19

Ανδρέας Πιστιόλης

Γαλατασαράι

2022-

Δημήτρης Πρίφτης

Τόφας

2022-


Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0