Basket Talk

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 71-69: «Ζωντανοί» για το πρωτάθλημα οι Καταλανοί, ισοφάρισαν (1-1) τους τελικούς με... ραψωδία Μίροτιτς! (video)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 71-69: «Ζωντανοί» για το πρωτάθλημα οι Καταλανοί, ισοφάρισαν (1-1) τους τελικούς με... ραψωδία Μίροτιτς! (video)
Η Μπαρτσελόνα, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 71-69 και να ισοφαρίσει της σειρά των τελικών της ACB (1-1), απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, μένοντας «ζωντανή» στο κυνήγι του τίτλου! 
Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και ευτύχησαν να προηγηθούν με διψήφια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο (2-12 στο 5'), όμως η Μπαρτσελόνα επέστρεψε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην 2η περίοδο, χάρη κυρίως στην εξαιρετική εμφάνιση του Νίκολα Μίροτιτς (26-24 στο 16'). Το ματς ήταν ντέρμπι με... τα όλα του, με τις δύο ομάδες να βγάζουν φοβερή ένταση στο παρκέ δίνοντας τα πάντα σε κάθε κατοχή για τη νίκη! 

Στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, Ο Νικ Καλάθης τραυματίστηκε στο κεφάλι, μετά από σύγκρουση με τον Ντέιβις και αποχώρησε για τα αποδυτήρια, όμως ο Έλληνας γκαρντ στη συνέχεια επέστρεψε και αγωνίστηκε κανονικά στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να είναι καλύτεροι, εκμεταλλευόμενοι την τρομερή ενέργεια που έβγαζε το «Παλαού Μπλαουγκράνα», πετυχαίνοντας ένα φοβερό κρεσέντο πριν την τελική ευθεία του αγώνα. Όμως η «Βασίλισσα» έμοιαζε... εφτάψυχη, μην αφήνοντας τους Καταλανούς να πιστέψουν ότι θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα, έβρισκαν απαντήσεις για να μείνουν μέσα στο ματς μέχρι το τέλος.

Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Χίγκινς να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με 2/2 βολές στα 27'' για το 71-69, ο Κοζέρ που μέχρι τότε μετρούσε 0/7 σουτ, πήρε το κρισιμότερο τρίποντο και αστόχησε, με την ομάδα του Γιασικεβίτσιους να ισοφαρίζει τη σειρά των τελικών σε 1-1!
Μακράν κορυφαίος για τους νικητές ο Νίκολα Μίροτιτς, που τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους (με 6/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 5/6 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 33'32'' συμμετοχής. Η σειρά μεταφέρεται στη Μαδρίτη για τα επόμενα δύο ματς, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Παρασκευής (17/6).

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 32-32, 56-54, 71-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0