Basket Talk

NBA Finals: Οι Ουόριορς υπέταξαν τους Σέλτικς (104-94), έκαναν το 3-2 και πάνε στη Βοστώνη για το... δαχτυλίδι! (video)

NBA Finals: Οι Ουόριορς υπέταξαν τους Σέλτικς (104-94), έκαναν το 3-2 και πάνε στη Βοστώνη για το... δαχτυλίδι! (video)
Οι Σέλτικς μέχρι σήμερα μετρούσαν 7-0 στα φετινά πλέι-οφ, μετά από ήττα, όμως ο Στεφ Κάρι και... κυρίως η παρέα του έδωσαν τέλος σε αυτό το σερί, κέρδισαν ξανά, κάνοντας το 3-2 στους τελικούς του ΝΒΑ, με το τελικό 104-94. Πλέον οι «Dubs» έχουν δύο... match-ball δαχτυλιδιού και πάνε στην Βοστώνη για το Game 6, με στόχο την... απονομή! 
Οι Ουόριορς, αν και είδαν τον ηγέτη τους, Στεφ Κάρι, να βρίσκεται σε πολύ κακό βράδυ και να τελειώνει το παιχνίδι χωρίς εύστοχο τρίποντο (0/9) μετά τις 8 Νοεμβρίου του 2018 (!), βρήκαν λύσεις από όλους τους υπόλοιπους και έφτασαν σε μια κομβική νίκη με 104-94, που τους φέρνει στο 3-2 στη σειρά των τελικών και μια... ανάσα μακριά από το πρωτάθλημα!

Το ματς 

Οι «πολεμιστές» ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, δείχνοντας αποφασισμένοι να κρατήσουν την έδρα τους και βγάζοντας τρομερή ενέργεια στην άμυνα προηγήθηκαν γρήγορα με 12-4, αναγκάζοντας τον Ίμε Ουντόκα να καλέσει τάιμ-άουτ για να... αφυπνίσει τους παίκτες του. Ο Σμαρτ έγινε «σκιά» του Κάρι, ακολουθώντας τον παντού, όμως ο ηγέτης των Ουόριορς αν και άστοχος, έβρισκε τους τρόπους να γίνεται χρήσιμος για την ομάδα του, η οποία ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 7/7 δίποντα.
Οι δύο «μονομάχοι» δυσκολεύτηκαν πολύ να αρχίσουν να βρίσκουν στόχο από μακριά, με τους Σέλτικς να ξεκινάνε με το απογοητευτικό 0/12 τρίποντα, μέχρι ο Αλ Χόρφορντ να... σπάσει το ρόδι. Ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε την... εμφάνισή του στη σειρά των τελικών γεμίζοντας την στατιστική του και προσφέροντας τις εντυπωσιακές φάσεις αυτοθυσίας που μας έχει συνηθίσει.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με 10 αναπάντητους πόντους από τους «Κέλτες», που επέστρεψαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, με τον ηγέτη τους, Τέιτουμ, να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα, φέρνοντας το ματς σε απόσταση ενός καλαθιού (51-49 στο 27'). Δεν έμειναν μάλιστα εκεί και στην παραδοσιακά καλή 3η περίοδο των Ουόριορς, οι Σέλτικς κατάφεραν να κυριαρχήσουν, φτάνοντας για πρώτη φορά σε προβάδισμα (58-55 στο 30'). Το εντυπωσιακό στατιστικό για τη Βοστώνη, είναι ότι μετά τα 12 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα στο ξεκίνημα, ευχτόσησαν και στα 8 επόμενα που επιχείρησαν!
Οι «πολεμιστές» από την άλλη έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν στο «κρεσέντο» των αντιπάλων τους, με μοναδικό διασωθέντα στην 3η περίοδο τον Κλέι Τόμπσον, που τους κράτησε στα δύσκολα με 11 δικούς του πόντους. Μάλιστα στο τέλος του 12λέπτου ο Τζόρνταν Πουλ με ένα απίθανο buzzer beater τρίποντο, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, πριν την τελική ευθεία του 5ου καθοριστικού τελικού!
Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με εντυπωσιακό 10-0 σερί των Ουόριορς, που έδειξαν να... συνέρχονται επιστρέφοντας σε διψήφιες διαφορές (85-74 στο 40'). Ο Στεφ συνέχισε να βρίσκει σίδερο, όμως οι συμπαίκτες του και κυρίως οι Τόμπσον και ο εκπληκτικός Ουίγκινς οδήγησαν επιθετικά τους «Dubs» σε μια τεράστιας σημασίας νίκη και ένα βήμα μακριά από το 7ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και 4ο αυτής της σπουδαίας... παρέας!

Τα δωδεκάλεπτα: 27-16, 51-39, 75-74, 104-94
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0