Basket Talk

Πρωταθλήτρια Τουρκίας η Φενέρμπαχτσε, έκανε το 3-1 μέσα στο «σπίτι» της Εφές! (video)

Πρωταθλήτρια Τουρκίας η Φενέρμπαχτσε, έκανε το 3-1 μέσα στο «σπίτι» της Εφές! (video)
Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Εφές με 92-80 (13/06) έκανε το 3-1 στη μεταξύ τους σειρά και κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημα Τουρκίας στην ιστορία της!
Απίστευτη Φενέρμπαχτσε κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας μέσα στο «σπίτι» της φετινής νικήτριας της Euroleague, Αναντολού Εφές! Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησε με 92-80 (13/06) αυτής του Εργκίν Αταμάν, ούσα πολύ καλύτερη για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης του 4ου τελικού και γράφοντας το 3-1 υπέρ της, πανηγύρισε την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος της ιστορίας, μετά από τέσσερα χρόνια «ανομβρίας», μιας και τελευταία φορά το έπραξε το 2018!


Η Εφές εμφανίστηκε άδεια από ενέργεια κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και με τη Φενέρ να έχει σε μεγάλο βράδυ τους Βέσελι (18), Ντε Κολό (17), Γκούντουριτς (16) και Μαμούτογλου (13), τα πράγματα δυσκόλεψαν κατά πολύ. Από την πλευρά της κατόχου της Euroleague, ξεχώρισαν οι Πλάις (17), Σίνγκλετον (17), με την προσπάθειά τους να μην κρίνεται ικανή να αποτρέψει την ήττα. Πόσω μάλλον, από τη στιγμή που έμειναν στα ρηχά Μίτσιτς (10 πόντοι με 4/12 σουτ) και Λάρκιν (10 πόντοι με 3/8 σουτ).


Κάπως έτσι, ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά πρωτάθλημα σε διαφορετική χώρα, όπως πέρυσι με τη Βίρτους Μπολόνια και θα απομακρυνθεί για να αναλάβει τα «ηνία» του συλλόγου ο Δημήτρης Ιτούδης.

Στο τέλος του τελικού σημειώθηκαν μερικές μικροεντάσεις μεταξύ των παικτών και του σταφ των δύο ομάδων, όταν οι άνθρωποι της Εφές ζήτησαν την μπάλα του αγώνα, την οποία είχε πάρει παίκτης της Φενέρ ως ενθύμιο.

Σημειώνεται πως MVP των τελικών αναδείχθηκε ο Τσέχος σέντερ, Γιαν Βέσελι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0