Basket Talk

Πρωταθλήτρια Λιθουανίας η Ρίτας Βίλνιους για 6η φορά στην ιστορία της!

Πρωταθλήτρια Λιθουανίας η Ρίτας Βίλνιους για 6η φορά στην ιστορία της!
Πέρασαν 12 χρόνια από την τελευταία φορά που η Ρίτας Βίλνιους πήρε το πρωτάθλημα Λιθουανίας, αλλά η αναμονή έλαβε τέλος το 2022! Νίκησε τον 5ο τελικό των πλέι-οφ απέναντι στη Λιετκαμπέλις με 79-76 και με 4-1 πανηγύρισε τη σπουδαία αυτή επιτυχία στην έδρα της!

Το πρωτάθλημα Λιθουανίας κατέληξε για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια στη Ρίτας Βίλνιους, η οποία επικράτησε στον 5ο τελικό των πλέι-οφ της Λιετκαμπέλις και με το τελικό 4-1, έφτασε στον πρώτο της τίτλο μετά την σεζόν 2009-10!

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο και τη Λιετκαμπέλις να προηγείται 76-75 ένα λεπτό πριν το φινάλε, αλλά τη γηπεδούχο Ρίτας να προσπερνά με βολές του Μπούβα 77-76.

Στη συνέχεια ο Καλαϊτζάκης που ανέλαβε την ευθύνη, αστόχησε σε δίποντο στα 8’’ και ο Ουλέτκσκας που κέρδισε ριμπάουντ και πήρε το φάουλ, έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 79-76!

Κορυφαίοι των πρωταθλητών ήταν οι Νορμάντας (15) και Ουλέτκσας (14) και της Λιετκαμπέλις οι Όρελικ (16) και Ραντίτσεβιτς (15) με τον Καλαϊτζάκη να είναι άποντος σε 23 λεπτά (0/7 σουτ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0