Basket Talk

Τα Stranger Things που συνδέουν τον Τέιτουμ με τον Κόμπε (video)

Τα Stranger Things που συνδέουν τον Τέιτουμ με τον Κόμπε (video)
Πόσο μεγάλο impact μπορεί να έχει ένας αθλητής, ακόμη και μετά θάνατον; Η απάντηση βρίσκεται παντού, εντός των τεσσάρων γραμμών, στο δρόμο, σε ταινίες, ακόμη και σε σειρές. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τον Κόμπε Μπράιαντ, τον άνθρωπο που σημάδεψε μία ολόκληρη γενιά και είδε από το «hall of fame των ουρανών» να τιμάται η μνήμη του μέσα σε λίγες ημέρες, όχι μία, αλλά... τρεις φορές!
Τι μπορεί να ενώνει τους Σέλτικς με τους Λέικερς; Ή την κορυφαία σε δημοτικότητα σειρά του NetflixStranger Things, η οποία προσέθεσε έντονα το μπασκετικό στοιχείο στο πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν; Μα φυσικά ο «Black Mamba», το απόλυτο αθλητικό σύμβολο κουλτούρας, ο οποίος βρίσκεται σε ένα «όμορφο μέρος, παρέα» με την αγαπημένη του Τζίτζι και παρακολουθεί τα όσα θαυμαστά συμβαίνουν στον κόσμο μας.
 koya18.jpg
Ο θρύλος του πήρε για ακόμη μία φορά σάρκα και οστά, την περασμένη εβδομάδα, όταν οι Τζέισον Τέιτουμ και Κάλεμπ ΜακΛάφλιν αποφάσισαν να αναβιώσουν στιγμές της καριέρας του, μπροστά σε εκατομμύρια θαυμαστές τους από κάθε σπιθαμή της γης.
 
Όλα ξεκίνησαν στο Game 7 των τελικών ανατολικής περιφέρειας στο Μαϊάμι, εκεί όπου οι «Κέλτες» της Βοστώνης υπερκέρασαν τους Χιτ και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους τελικούς του NBA.  Απόλυτος πρωταγωνιστής ο 24χρονος φόργουορντ, ο οποίος με 26 πόντους και 10 ασίστ οδήγησε την ομάδα του μέχρι τον πολυπόθητο στόχο. Φορώντας ένα μωβ περικάρπιο με ραμμένο το 24 του Κόμπε, πάντα σε κίτρινη απόχρωση, πήρε την ενέργεια που χρειαζόταν για να φέρει εις πέρας τον στόχο του.
 
Συγκλονιστικό της όλης υπόθεσης αποτελεί το γεγονός ότι με το πέρας του παιχνιδιού έστειλε μήνυμα στον αριθμό του συγχωρεμένου, γράφοντας του: «I got you today»! Η παρακάμερα απαθανάτισε το στιγμιότυπο, χαρίζοντας στους φίλους της καλαθοσφαίρισης μία από τις πιο ισχυρές εικόνες της φετινής σεζόν.
 
Μικρό διάλλειμα από τον «μαγικό» κόσμο της αμερικανικής λίγκας, ώστε να πάμε σε αυτόν των «μυστήριων πλασμάτων». Η νέα σεζόν του Stranger Things σπάει τα κοντέρ και ένας εκ των πρωταγωνιστών φέρεται να αγωνίζεται στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του λυκείου του. Χωρίς πολλά, πολλά (για αυτούς που μισούν τα spoils), εμφανίσθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος φορώντας το Νο8, αυτό που κοσμούσε την πλάτη του Κόμπε στις vintage σεζόν του με την φανέλα των Λέικερς.
 
Ο παραλληλισμός δεν άργησε να γίνει, με το Netflix να επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του αριθμού ήταν ιδέα του νεαρού ηθοποιού, με σκοπό να αποδώσει φόρο τιμής στον αγαπημένο του «Black Mamba».
 
Επιστροφή στον Τέιτουμ, ο οποίος ζει το όνειρο και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσει το πρώτο του δαχτυλίδι. Μοιάζει να εμπνέεται έντονα από το έργο που άφησε ως παρακαταθήκη ο Μπράιαντ, με αποτέλεσμα να τον μιμηθεί και πάλι, πηγαίνοντας στην προπόνηση με γκρι μπλούζα των Σέλτικς, ολόιδια με αυτή που είχε φορέσει κάποτε ο εκλιπόντας. Οι δυο τους άλλωστε είχαν προλάβει να μπουν σε προπονητικό κέντρο παρέα, με τον Κόμπε να μεταλαμπαδεύει τα μυστικά του αθλήματος στον τότε νεαρό αθλητή.
 
Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, δύο προσωπικότητες με ηλικιακό χάσμα που διακατέχουν διαφορετικούς ρόλους στην ζωή. Από την μία ο άσος της Βοστώνης που πρόλαβε έντονα τα παραγωγικά χρόνια του Mamba και από την άλλη ο νεαρός Κάλεμπ που τον πέτυχε λίγο πριν την απόσυρση, αλλά γοητεύτηκε από την ενδιαφέρουσα περσόνα του. Ο Κόμπε ζει και θα ζει για δεκαετίες ακόμη στις καρδιές αυτών που είναι ακόμη παιδιά, αυτών που ερωτεύτηκαν το παιχνίδι λόγω της παρουσίας του.
Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0