Basket Talk

Ιτούδης: «Αποφασίσαμε με την ΤΣΣΚΑ να προχωρήσουμε σε διαφορετικούς δρόμους»

Ιτούδης: «Αποφασίσαμε με την ΤΣΣΚΑ να προχωρήσουμε σε διαφορετικούς δρόμους»
Επίσημο χαρακτήρα πήρε το διαζύυγιο του Δημήτρη Ιτούδη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 
Μετά από 8 χρόνια συναπτούς παρουσίας στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Δημήτρης Ιτούδης ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα αποχωρήσει από τη ρωσική «αρκούδα». 

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, η οποία δεν έκλεισε με ιδανικό τρόπο, αφού έχασε τρία συνεχόμενα ματς από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με αποτέλεσμα η τελευταία να αναδειχθεί για πρώτη φορά πρωταθλήτρια στην VTB League. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας«Συγχαρητήρια στη Ζενίτ, κέρδισαν τη σειρά, την άξιζαν, έπαιξαν καλύτερα. Ήταν μια σκληρή σειρά για τον κόσμο, για τους προπονητές, για τους παίκτες. Έτσι είναι το άθλημα, παιχνίδι των λεπτομερειών. Δεν θα αναλύσω το παιχνίδι, αλλά μπορώ να πω ότι είχαμε πολλά εμπόδια φέτος. Από την πλευρά μου, είμαι περήφανος για όσους έμειναν εδώ, Ρώσους ή ξένους, δεν έχει σημασία. Είμαι περήφανος για όλους και ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα για να δουλέψω με τόσο σπουδαία άτομα, σε ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξή του, η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Μιλάω έτσι επειδή αποφασίσαμε με την ομάδα να προχωρήσουμε σε διαφορετικούς δρόμους. Δεν λέμε αντίο, λέμε ότι θα τα ξαναπούμε. Είναι μια ομάδα με παράδοση. 

Ήμασταν άτυχοι με τον Αλέξι Σβεντ που έσπασε τον καρπό του. Μας έλειψε ένας ακόμη δημιουργός. Δεν τον είχαμε σε έναν έβδομο αγώνα. Ξανά συγχαρητήρια στη Ζενίτ. Κάθε ήττα είναι μια ευκαιρία. Πρέπει να σηκώνεσαι όταν πέφτεις. Αυτό κάνω σαν άνθρωπος και σαν προπονητής και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα κάνει αυτά που πρέπει για να φτάσει ξανά στην κορυφή. Σας ευχαριστώ γι' αυτά τα οκτώ χρόνια, ήταν προνόμιο να μιλάω με όλους σας. Δεν λέω αντίο, ξαναλέω, θα τα ξαναπούμε. Δεν θέλω να γίνω συναισθηματικός. Το μόνο που ξέρω είναι ότι γυρίζω στην Ελλάδα για την εθνική ομάδα, αμέσως, θέλω να δω τους παίκτες, έχουμε επίσημο αγώνα στις 30/6 που είναι σημαντικό ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Αυτό ξέρω, ότι η επόμενη ομάδα μου θα είναι η Εθνική. Αν συμβεί κάτι, αυτό θα το γνωρίζουμε στο μέλλον».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0