Basket Talk

Ολυμπιακός - Προμηθέας Πάτρας 106-69: Εμφατική νίκη και «ερυθρόλευκη» πρόκριση στους τελικούς (video)

Ολυμπιακός - Προμηθέας Πάτρας 106-69: Εμφατική νίκη και «ερυθρόλευκη» πρόκριση στους τελικούς (video)
Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν άλλη μία άνετη νίκη επί του Προμηθέα στο ΣΕΦ (106-69) και έφτασαν στο 3-0 στη σειρά, που τους δίνει το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος. 

Εύκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό που πέρασε εμφατικά στους τελικούς της Basket League, «σκουπίζοντας» τον Προμηθέα με 3-0, με τους Πατρινούς να μην καταφέρνουν να προβάλλουν σοβαρή αντίσταση σε κανένα σημείο της σειράς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή καλύτερα και προηγήθηκαν γρήγορα με +8 (11-3 στο 4’), καταφέρνοντας μάλιστα να ανεβάσουν τη διαφορά μέχρι και το +14 (23-9 στο 8’). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, παρά την καλή επιθετική συγκομιδή του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε αρκετά παράπονα από τους παίκτες του για την αμυντική τους συμπεριφορά.

Οι… φωνές του έπιασαν τόπο και στο 2ο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν μόλις 14 πόντους, με τη διαφορά κατά διαστήματα να αγγίζει και τους 20 πόντους (41-22 στο 16’). Ο Προμηθέας έδειξε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν και σε αρκετές περιπτώσεις να προσφέρουν εντυπωσιακές φάσεις!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Προμηθέα να μην δείχνει ότι μπορεί να φανεί ανταγωνιστικός στο ματς και τη διαφορά όσο παίρναγε η ώρα να αυξάνεται διαρκώς, φτάνοντας μέχρι και το +40 λίγο πριν το φινάλε! Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ντόρσεϊ με 16 πόντους, Σλούκας με 8 πόντους και 11 ασίστ και ΜακΚίσικ με 16 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Παπανικολάου με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ!

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν σκορ και από τους 12 παίκτες τους που χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιώργο Μπαρτζώκα (!), με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να αποθεώνει τους Πειραιώτες και ειδικά τον Γιώργο Πρίντεζη λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Αξιοσημείωτο, ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του Προμηθέα με συνολική διαφορά 110 πόντων στα 3 ματς της σειράς και δείχνει ότι πηγαίνει στους τελικούς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που θα μπορούσε...

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 50-33, 80-53, 106-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0