Basket Talk

Η Ρίτας έριξε στα... σχοινιά την Λιετκαμπέλις του Καλαϊτζάκη (78-77) και απέχει μία νίκη από το πρωτάθλημα

Η Ρίτας έριξε στα... σχοινιά την Λιετκαμπέλις του Καλαϊτζάκη (78-77) και απέχει μία νίκη από το πρωτάθλημα
Η Ρίτας Βίλνιους πέρασε από την έδρα της Λιετκαμπέλις Πανεβέζις, του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη με 78-77 και έκανε το 3-1 στους τελικούς του Λιθουανικού πρωταθλήματος, θέλοντας άλλη μία νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο. 
Μια ανάσα από την κατάκτηση του Λιθουανικού πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον η Ρίτας, που πήρε το «θρίλερ» στην έδρα της Λιετκαμπέλις και έκανε το 3-1 στη σειρά των τελικών, με τον τίτλο να κρίνεται στις 4 νίκες και το επόμενο ματς να είναι στο Βίλνιους... 
Η ομάδα του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη έφτασε πολύ κοντά στη νίκη και στην ισοφάριση της σειράς των τελικών, καθώς προηγήθηκε με 76-69, δύο λεπτά πριν το φινάλε, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με τον Μπουτκεβίτσιους να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έφτασαν στην τεράστια νίκη που τους φέρνει αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Στην τελευταία φάση για την Λιετκαμπέλις, ο Ρανίτσεβιτς αστόχησε και ο Καλαϊτζάκης με φόλοου δεν κατέφερε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. 

Ο Έλληνας γκαρντ-φόργουορντ αγωνίστηκε για 31 λεπτά και σημείωσε 17 πόντους με 4/12 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 6/10 βολές, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ με 1 ασίστ. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σμιθ με 18, Νορμάντας με 13 και Μπουτκεβίτσιους με 12 πόντους αντίστοιχα. 

Τα δεκάλεπτα
: 22-19, 38-47, 58-54, 77-78

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0