Basket Talk

«Αγρίεψε» και αντέδρασε ο Παναθηναϊκός, 94-82 τη Λάρισα και απέχει μία νίκη από την πρόκριση στους τελικούς (video)

«Αγρίεψε» και αντέδρασε ο Παναθηναϊκός, 94-82 τη Λάρισα και απέχει μία νίκη από την πρόκριση στους τελικούς (video)
Ο... αγριεμένος Παναθηναϊκός επικράτησε της Λάρισας με 94-82, κάνοντας το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League, με μία πειστική εμφάνιση, δείχνοντας ότι αφήνει πίσω του τα προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων και επιστρέφει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης...
Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή του ματς με το... μαχαίρι στα δόντια, ώστε να επιβάλλει το ρυθμό του και να μην αφήσει τους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν και 2η νίκη στη σειρά των ημιτελικών. Αυτό τον έφερε να προηγηθεί μέχρι και με +14 (26-12 στο 7'), με τον αρχηγό του, Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι καθοριστικός και στις δύο μεριές του παρκέ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του.
Η Λάρισα αντέδρασε και πήγε το παιχνίδι στη δύναμη και στον «τσαμπουκά», με την ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων να ανεβαίνει σε αρκετές στιγμές και να φέρνει... βροχή από τεχνικές ποινές και αντιαθλητικά φάουλ.
Ο Νεμάνια Νέντοβιτς, μπορεί να μην έπιασε τα συνηθισμένα επίπεδα απόδοσης στον επιθετικό τομέα, μένοντας στους 6 πόντους και να αποβλήθηκε με 2 τεχνικές ποινές, όμως πρόλαβε να προσφέρει μια τρομερή φάση με μπλοκ στον αιφνιδιασμό, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά από τον Σέρβο γκαρντ.
Παρά τις εντάσεις και τις δυνατές μονομαχίες, ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και δεν σκόπευε να... δώσει δικαιώματα, δείχνοντας ότι η βαριά ήττα στο Game 2 των ημιτελικών αφύπνισε και πλήγωσε τον εγωισμό του Γιώργου Βόβορα και των παικτών του. Δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο σκορ, με τη διαφορά να αγγίζει την μέγιστη τιμή της (+27) στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο οι Λαρισαίοι έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν μέχρι και στο -11 (91-80 στο 38'), σώζοντας κάπως τα προσχήματα, όμως ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τα περιθώρια να πιστέψουν σε κάτι παραπάνω...
Κορυφαίος για τους νικητές ο Παπαπέτρου με 25 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ και από κοντά οι Παπαγιάννης και Μέικον με 16 και 13 πόντους αντίστοιχα. Κομβικός και ο ρόλος του νεοφερμένου Πέιτον Σίβα, που παρά το ότι δεν σκόραρε, κατάφερε στην άμυνα να περιορίσει τον εκπληκτικό στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, Στεφάν Μούντι, παρά τους 17 πόντους με τους οποίους τελείωσε ο Αμερικανός το παιχνίδι. 

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 51-33, 77-53, 94-82

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0