Basket Talk

Οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ, αποφασισμένοι να παίξουν... εντός έδρας στον 5ο ημιτελικό με την Εφές! Φόβοι επεισοδίων...

Οι οπαδοί της Γαλατάσαραϊ, αποφασισμένοι να παίξουν... εντός έδρας στον 5ο ημιτελικό με την Εφές! Φόβοι επεισοδίων...
Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αναντολού Εφές και αφορά απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, ενόψει του αυριανού (Σάββατο 4/6 στις 19:00) 5ου ημιτελικού της συγκλονιστικής σειράς με την Γαλατά του Πιστιόλη. Η ομάδα του Αταμάν, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας θεωρητικά θα δώσει το ματς μπροστά στο δικό της κοινό, όμως τέτοιο, στην πραγματικότητα, δεν είχε ποτέ και εκεί είναι που ξεκινάει το... χάος. 
Όλα ξεκίνησαν σήμερα στις 6 το απόγευμα, όταν η Αναντολού Εφές εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι απαγορεύονται οι... μετακινήσεις οπαδών στον 5ο ημιτελικό με τη Γαλατάσαραϊ, όμως ως γνωστόν, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν διαθέτει σταθερό κοινό ούτε έχει... φανατικό «fun base». Αυτό εν πολλοίς οφείλεται στο ότι ο σύλλογος δεν διαθέτει ποδοσφαιρκό τμήμα για να τραβήξει κόσμο στις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Οι περισσότεροι φίλαθλοι που γεμίζουν τον τελευταίο καιρό το γήπεδό της, προέρχονται από άλλες ομάδες, όπως η Μπεσίκτας και η... Γαλατάσαραϊ!
Εδώ είναι που ξεκινάνε και τα... προβλήματα, με την ομάδα του Πιστιόλη να είναι η αντίπαλος στους ημιτελικούς του Τούρκικου πρωταθλήματος και έχοντας στα χαρτιά μειονέκτημα έδρας, προσπαθεί να παίξει ουσιαστικά όλα τα ματς στην έδρα της! Οι οπαδοί της Γαλατά είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τα πρώτα 2 ματς της σειράς, με γηπεδούχο την Εφές, όμως στις εισόδους, όταν έφτασαν στο γήπεδο δεν τους επιτράπηκε να μπουν, λόγω του ότι φορούσαν διακριτικά της «Τζιμ-Μπομ». Αυτό οδήγησε σε διάβημα από την Γαλατά προς την Εφές αλλά και την Τούρκικη Λίγκα σχετικά με αυτή την απαγόρευση εισόδου. 
Τα εισιτήρια επρόκειτο να τεθούν σήμερα σε κυκλοφορία και οι οπαδοί της Γαλατά θα πάρουν πάνω από το 50%, με σκοπό να μπουν όπως και να 'χει στο γήπεδο, με... το έτσι θέλω! Αυτή η συνθήκη είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο... Η Εφές μάλιστα έκανε και το «επικό», να θέσει σε (δήθεν) κυκλοφορία για ηλετρονική αγορά, εισιτήρια στις δύο γωνίες σε ένα πέταλο του γηπέδου το οποίο όμως στην πραγματικότητα δεν έχει θέσεις, επειδή υποτίθεται ότι είναι πιασμένες από κατόχους εισιτηρίων διαρκείας! Ουσιαστικά δηλαδή έβγαλε προς πώληση δήθεν εισιτήρια σε δύο θήρες, που όμως αν κάποιος πάει να τα κλέισει δεν υπάρχουν θέσεις προς πώληση αρά οι θέσεις μένουν κενές... 

Τα ενδεχόμενα αυτή τη στιγμή για την «μεγάλη εικόνα» είναι δύο: Ή θα απαγορευτεί η είσοδος τελεσίδικα στους οπαδούς της Γαλατά και το γήπεδο θα είναι... μισοάδειο, ή θα μπουν κανονικά στο γήπεδο, κάνοντας... αλλαγή έδρας στον κρίσιμο 5ο ημιτελικό που θα κρίνει οριστικά την πρόκριση στους τελικούς, με τον κίνδυνο επεισοδίων να είναι τεράστιος! Κάποιοι βέβαια αντιμετωπίζουν το θέμα με... χιουμοριστική διάθεση, όμως οι περισσότερες αντιδράσεις στην ανακοίνωση της Εφές, είναι από φίλους της Γαλατά, που «ενημερώνουν» ότι αύριο θα μπουν στο γήπεδο... ο κόσμος να χαλάσει! 
Το οξύμωρο της υπόθεσης, είναι ότι ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν, είναι «δηλωμένος fun» της Γαλατά, οι οπαδοί της οποίας τον λατρεύουν και δεν το έκρυψαν στα ματς που διεξήχθησαν στην... κανονική τους έδρα. Βέβαια το τελευταίο διάστημα την... καρδιά τους έχει κλέψει και ο δικός μας Ανδρέας Πιστιόλης και δεν χάνουν ευκαιρία να του το δείξουν, είτε με πανό προς τιμήν του, είτε κάνοντας ατμόσφαιρα σε ήχους... Καίτης Γαρμπή! Και ο ίδιος πάντως φροντίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί να ανταποδίδει την αγάπη
Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0