Basket Talk

Ολική ανατροπή από τους Σέλτικς, που ξέραναν τους Ουόριορς με 120-108, επιστρέφοντας από το -15 (video)

Ολική ανατροπή από τους Σέλτικς, που ξέραναν τους Ουόριορς με 120-108, επιστρέφοντας από το -15 (video)
Break με το «καλημέρα» από τους Μπόστον Σέλτικς, που πέρασαν από το «Chase Center» των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 120-108, επιστρέφοντας από το -15! 
Συγκλονιστικός ο πρώτος φετινός τελικός του NBA. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έδειχναν να ελέγχουν -λίγο ή πολύ- την κατάσταση για τρεις περιόδους, όμως οι Μπόστον Σέλτικς έκαναν ολική ανατροπή στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Η ομάδα του Ίμε Ουντόκα είχε βρεθεί να χάνει μέχρι και με 15 πόντους (87-72, 39') έκανε όμως όργια στο φινάλε τους ματς, τρέχοντας σερί 17-0 (σσ. διαμορφώνοντας 103-100 σε 117-103) και σημειώνοντας 9 εύστοχα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές και κομβικός παράγοντας στο φινάλε ο Αλ Χόρφορντ, που ολοκλήρωσε το ματς με 26 πόντους (6/8 τρίποντα). Πολύ καλός και ο Ντέρικ Ουάιτ με 21 πόντους. Στους 24 έφτασε τελικά ο Τζέιλεν Μπράουν, παρότι είχε 10/23 σουτ. Σε πολύ ρηχά νερά κινήθηκε ο Τζέισον Τέιτουμ που μέτρησε 12 πόντους με μόλις 3/17 σουτ, αλλά βοήθησε στη δημιουργία, μοιράζοντας 13 ασίστ στους συμπάικτες του. 

Από πλευράς ηττημένων, 34 πόντους με 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα έγραψε η στατιστική του Στεφ Κάρι, ενώ 20 πόντους προσέθεσε ο Άντριου Ουίγκινς

Ο Αγώνας


Ο Στέφ Κάρι ξεκίνησε «καυτός» πετυχαίνοντας 21 πόντους με έξι τρίποντα (σσ. σε οκτώ προσπάθειες, όντας μάλιστα προκλητικά ελεύθερος στις περισσότερες εξ'αυτών) στην πρώτη περίοδο, νούμερο που συνιστά ρεκόρ για παιχνίδι τελικών στο NBA, αφού μέχρι πρότινος κανείς δεν είχε ευστοχήσει παραπάνω από πέντε φορές από την περιφέρεια μέσα σε ένα δωδεκάλεπτο. 


Παρά ταύτα, οι Μπόστον Σέλτικς πήγαν στα αποδυτήρια του «Chase Center» έχοντας προβάδισμα ενός καλαθιού (56-54), αφού ο Κάρι έμεινε άποντος στη δεύτερη περίοδο (σσ. παίρνοντας όλα κι όλα δύο σουτ), ενώ οι ίδοι έτρεξαν ένα σερί 10-0 όταν οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να χτίσουν μία διαφορά. Να σημειώσουμε δε ότι οι δύο ομάδες είχε συνολικά 20 τρίποντα στο πρώτο αυτό μέρος τους ματς, περισσότερα από κάθε άλλο τελικό στην ιστορία του NBA!



Ο Άντριου Ουίγκινς μπήκε στην εξίσωση, σημειώνοντας 12 πόντους στην τρίτη περίοδο και προσφέροντας περισσότερες λύσεις στην ομάδα του Στιβ Κερ, η οποία ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (87-72, 34'). Στον αντίποδα, οι Κέλτες έδειξαν να βραχυκυκλώνουν, πετώντας την μία επίθεση μετά την άλλη στα σκουπίδια, ενώ και αμυντικά έχασαν τον προσανατολισμό τους, δεχόμενοι 38 πόντους στο δωδεκάλεπτο. 


Η Βοστώνη κατέβασε τη διαφορά στους τρεις πόντους (92-87, 39') μετά από σερί 9-0 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδους, βάζοντας ξανά φωτιά στο ματς. Μάλιστα, το σύνολο του Ίμε Ουντόκα προσπέρασε με 106-103, έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Αλ Χόρφορντ (σσ. το πέμπτο του στο ματς), πέντε λεπτά πριν το φινάλε! 


Ο Στιβ Κερ κάλεσε time-out για να ανακόψει το ρυθμό των φιλοξενούμενων, όμως ο 36χρονος σέντερ από τη Δομινικανή Δημοκρατία πέτυχε πέντε ακόμα διαδοχικούς πόντους, διαμορφώνοντας το 111-103 υπέρ της ομάδας του, με 3'40" να απομένουν στο χρονόμετρο! Τα back-to-back τρίποντα που ακολούθησαν δια χειρός Μάρκους Σμαρτ έβαλαν την τελική σφραγίδα στο μεγάλο διπλό των Κελτών, αποτέλεσμα που αλλάζει σίγουρα τις ισορροπίες της σειράς. Οι Ουόριορς έπαθαν ολικό μπλακ άουτ στο φινάλε και καλούνται πλέον να ανασυγκροτηθούν ενόψει του Game 2. 

Τα δωδεκάλεπτα: 32-28, 54-56, 80-92, 120-108

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0