Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Αν παίζαμε τελικούς μετά το F4, θα ήταν πρόβλημα - Σε κάποια γήπεδα ακούς πολλά για το γενεαλογικό σου δέντρο» (video)

Μπαρτζώκας: «Αν παίζαμε τελικούς μετά το F4, θα ήταν πρόβλημα - Σε κάποια γήπεδα ακούς πολλά για το γενεαλογικό σου δέντρο» (video)
Ενδιαφέρουσες δηλώσεις παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τον δεύτερο ημιτελικό του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα
Χαμηλά κράτησε την μπάλα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, παρότι ο Ολυμπιακός διπλασίασε, με χαρακτηριστική ευκολία, τις νίκες του απέναντι στον Προμηθέα και παραδέχτηκε ότι αν τα play-offs είχαν προηγηθεί του Final 4 της Euroleague και μετά ακολουθούσαν απευθείας οι τελικοί του πρωταθλήματος, η ομάδα του θα είχε πολύ πιο δύσκολο έργο. 

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: «Τα κερδίσαμε πιο εύκολα από όσο νομίζαμε. Ήμασταν αρκετά σοβαροί. Για μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού παίζουμε καλά στην επίθεση και όταν είμαστε και στην άμυνα συμπαγείς, ανοίγουμε το παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Έχουμε τους παίκτες για να σκοράρουν, για αυτό πετύχαμε και στα δύο ματς πάνω από 100 πόντου. Βέβαια, έχουμε ακόμα ένα ακόμα παιχνίδι το Σάββατο να τελειώσουμε τη δουλειά».

Όσο για την σοβαρότητα«Είναι μοιραίο, πρέπει να είμαστε σοβαροί, γιατί εκπροσωπούμε αυτή την ομάδα. Θέλουμε να πάμε στους τελικούς και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Αν παίζαμε τελικούς αμέσως μετά το Final 4 θα ήταν πρόβλημα για εμάς. Τώρα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε reset. Μας έκαναν καλό οι δύο σειρές (σσ. με Περιστέρι και Προμηθέα) στο ρυθμό μας».



Για το αν θεωρεί πως οι τόσο καλές εμφανίσεις και οι μεγάλες διαφορές ενδεχομένως να «χαλάσουν» το μυαλό των παικτών του στους τελικούς, είπε: «Δεν ξέρεις ποτέ... Αλλά από την άλλη τι να ζητήσουμε; Να μην είμαστε καλοί; Εμείς όταν γυρίσαμε από το Fibnal 4 για τρεις τέσσερις μέρες είχαμε μεγάλο πνευματικό και σωματικό άδειασμα. Φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε με το Περιστέρι στο γήπεδό μας. Μετά, όμως, κάναμε την επανεκκίνηση που έπρεπε. Οι παίκτες μας είναι επαγγελματίες και καταλαβαίνουν ποιος είναι ο ρόλος τους. Έτσι παίξαμε τα επόμενα ματς... Παίξαμε ομαδικά. Νομίζω, όμως, πως και οι αντίπαλοί μας δεν πολύ πιστεύουν στη νίκη. Στην ουσία πάνε να κάνουν μια διεκπεραίωση και εμείς βρίσκουμε την ευκαιρία να ανοίγουμε τα σκορ. Δεν είναι υποχρεωτικό πως η εικόνα που δείχνουμε σημαίνει πως είμαστε και πραγματικά έτσι. Από την άλλη είμαστε σοβαροί, κάνουμε σοβαρές προπονήσεις, αναλύουμε τον αντίπαλο πάντα με επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Δεν υποτιμάμε κανέναν και θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό σημαίνει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα δούμε πως θα είμαστε στους τελικούς».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η ταυτόχρονη παρουσία φιλάθλων δύο αντίπαλων ομάδων είναι εφικτό να γίνει κάποια στιγμή ακόμη και τους τελικούς, απάντησε: «Θα είναι φανταστικό αν θέλετε τη γνώμη μου. Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα στο μπάσκετ, όμως, υπάρχει και το παράδειγμα του ποδοσφαίρου. Είναι αντιπαράδειγμα. Χωρίς να θέλω να πάρω θέσει για πράγματα που δεν είναι δικής μου αρμοδιότητας, στο μπάσκετ υπάρχει μια αντίληψη ότι υπάρχει μια δικαιοσύνη με τη νέα τάξη στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει μία ηρεμία στον κόσμο πως ότι αξίζει ο κάθε ένας στον αγωνιστικό χώρο θα το παίρνει. Αυτό μεταφέρεται και στην κερκίδα. Υπάρχουν εξαιρέσεις. Σε κάποια γήπεδα ακούς πολλά για το γενεαλογικό σου δέντρο, αλλά αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Νομίζω πως υπάρχει το παράδειγμα και το αντιπαράδειγμα. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι πολύ θετικό. Υπάρχουν και οι ομάδες που έχουν ποδοσφαιρικό κοινό, που οδηγούν τα πράγματα στα άκρα. Οι καθαρά μπασκετικές ομάδες είναι αλλιώς... Και στην Λάρισα είχε καλή ατμόσφαιρα και με τον Απόλλωνα Πάτρας και όπου παίζουμε στην επαρχία είναι έτσι. Με τους μεγάλους ανταγωνιστές μας που έχουμε και ποδοσφαιρικές ομάδες ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι ακραία και δεν πιστεύω πως μπορεί να αλλάξουν. Ας ελπίσουμε...».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0