Basket Talk

Λιζ Κάμπατζ: Σάλος με τη ρατσιστική επίθεση της WNBAερ

Λιζ Κάμπατζ: Σάλος με τη ρατσιστική επίθεση της WNBAερ
Στο επίκεντρο, για τους λάθους λόγους, η Λιζ Κάμπατζ!
Όπως λέει και ο σοφός λαός: «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». Κάπως έτσι, η ρατσιστική επίθεση της Λιζ Κάμπατζ σε Νιγηριανές μπασκετμπολίστριες το περασμένο καλοκαίρι άργησε, αλλά έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό. 

Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 η Λιζ Κάμπατζ, αθλήτρια της Εθνικής Αυστραλίας και σταρ του WNBA, είχε αποκαλέσει «μαϊμούδες» τις αθλήτριες της Νιγηρίας, χαρακτηρίζοντας ακόμα τη χώρα «τριτοκοσμική», παρότι ο ίδιος της ο πατέρας έχει καταγωγή από εκεί. 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Αυστραλία, που είδαν το φως της δημοσιότητας 9 μήνες μετά το συμβάν, τα ντοκουμέντα που διέρρευσαν δείχνουν την 30χρονη σέντερ να σπρώχνει με τον αγκώνα της αθλήτρια από την Νιγηρία, χαστουκίζοντας λίγο αργότερα μία άλλη αντίπαλό της. 

Ο αγώνας είχε διακοπεί άρον άρον, ενώ λίγο καιρό αργότερα η Κάμπατζ είχε ανακοινώσει την απόφασή της να μην αγωνιστεί στο Τόκιο, επικαλούμενη λόγους ψυχικής υγείας. «Όλοι ξέρουν πως ένα από τα μεγάλα όνειρα μου ήταν να πάρω το χρυσό στους Ολυμπιακούς με την Αυστραλία. Όλοι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος θέλουν να είναι έτοιμα ψυχικά και σωματικά. Εγώ είμαι μακριά από αυτό. Δεν θέλω να κρύψω πως στο παρελθόν είχα προβλήματα ψυχικής υγείας και τώρα αυτό επιδεινώθηκε με τους Ολυμπιακούς στη... φούσκα.

 

Χωρίς οικογένεια, φίλους, φιλάθλους. Με τρομοκρατεί αυτό και τον τελευταίο μήνα είχα κρίσεις πανικού. Με βάση την αγωγή μου για την καταπολέμηση του άγχους οι Ολυμπιακοί δεν είναι το μέρος που θέλω να είμαι. Πρέπει να φροντίσω τον εαυτό μου ψυχικά και σωματικά. Μου ραγίζει την καρδιά που δεν θα είμαι στους Ολυμπιακούς, αλλά είναι το καλύτερο για μένα και στην Αυστραλία. Εύχομαι στην ομάδα καλή τύχη στο Τόκιο και να πάρει το χρυσό μετάλλιο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά τότε, αλλά ήταν κοινό μυστικό ότι η απόφαση αφορούσε το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0