Basket Talk

Aταμάν: «Λανθασμένη η αποβολή των ρωσικών ομάδων»

Aταμάν: «Λανθασμένη η αποβολή των ρωσικών ομάδων»

Ο back to back πρωταθλητής Ευρώπης, Εργκίν Αταμάν, παραχώρησε δηλώσεις σε τουρκική εφημερίδα, μιλώντας τόσο για τη φετινή πορεία της Εφές, όσο και για την αποβολή των ρωσικών ομάδων, από την διοργάνωση.

Ως λανθασμένη απόφαση, χαρακτήρισε την αποβολή των Ρωσικών ομάδων από την Euroleague, ο προπονητής της Ανατολού Εφές, Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος coach, σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της διοργάνωσης μετά την αποβολή των ομάδων της Ρωσίας, αλλά και στην αποχώρηση του Σανλί από το ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης και την αντικατάσταση του από τον Φιλίπ Πετρούσεφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

«Η πιο εντυπωσιακή αλλαγή στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν η αποχώρηση του Σερτάτς. Ο Σανλί είχε μεγάλο μερίδιο στην περσινή επιτυχία και η ομάδα είχε συνηθίσει τον τρόπο παιχνιδιού του. Όταν έφυγε, ουσιαστικά φτάσαμε σε συμφωνία με τον Τζοκ Λαντέιλ, όμως υπήρχε ένας όρος εξόδου για το NBA και τον χρησιμοποίησε, αφού έπαιξε καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πήραμε ρίσκο με τον Πετρούσεβ. Ο νεαρός ήταν MVP της Αδριατικής, όμως ήρθε πρώτη φορά σε μια τόσο υψηλού επιπέδου ομάδα. Το ότι δεν μπόρεσε να φτάσει στα επίπεδα σωματικής δυάνμης των υπολοίπων ήταν δικό μας λάθος»

Αναφορικά με την ψηφοφορία για αποβολή των ρωσικών ομάδων τόνισε:

«Αυτή η ψηφοφορία ήταν εξ αρχής ένα λάθος. Γέλασα όταν το άκουσα. Αν το αφήσεις πάνω στις ομάδες, τότε φυσικά όλοι θα κοιτάξουν τι είναι καλύτερο για τις ίδιες. Άλλωστε είναι διοργάνωση. Αυτό που θέλουν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην είναι το ίδιο για άλλους. Η Μονακό ήταν εκείνη που πληγώθηκε περισσότερο από αυτή την απόφαση. Έπαιξε καταπληκτικά στα υπόλοιπα ματς έκτοτε και μπήκε στην οκτάδα. Γι' αυτό δυσκολεύομαι να καταλάβω την κριτική»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0